Budućnost VS Gran Canaria: Najbolja odbrana protiv ponajboljeg napada Evrokupa

foto: Evrokup

Košarkaši Budućnost Volija nakon dvije pobjede na gostovanjima vraćaju se u Moraču, gdje će sjutra (srijeda) dočekati Gran Canariju.

“Plavi” su lideri grupe sa skorom 5-1, Gran Canarija sa Virtusom i Valencijom dijeli drugo mjesto sa skorom 4-2, pa je jasno da tim Aleksandra Džikića čeka bitan i težak meč.

Crnogorski šampion dobio je prethodne dvije utakmice u Evrokupu sa razlikom od čak 60 poena, pošto je nakon razbijanja Cedevita Olimpije u Podgorici (91:60) deklasirao i Promitheas u Grčkoj 60:89.

U sastav se u potpunosti vratio Willie Reed, Justin Cobbs igra na sjajnom nivou tokom cijele sezone, a razigrao se i DJ Seeley, koji je u posljednja dva meča u svim takmičenjima ubacio 37 poena.

Španski tim nije u sjajnom momentu – izgubili su četiri posljednje utakmice u svim takmičenjima, od toga tri na svom parketu.

Odbrana Budućnosti je druga najbolja u Evrokupu ove sezone, sa prosječno 70.5 poena primljenih po utakmici. Sa druge strane, Gran Canarija je slavila u sve tri gostujuće utakmice, prosječno postižući 86.7 poena, što je svrstava na četvrto mjesto po broju postignutih poena u gostima.

Duel je dakle to druge najbolje odbrane u Evrokupu (najbolje u grupi B) i ponajboljeg napada elitnog takmičenja.

Utakmica u Morači počinje u 19 časova.

foto: EuroCup

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *