Budućnost večeras protiv Cibone: Agresivni su, da iskontrolišemo njihove centre

foto: ABA

Košarkaši Budućnost Volija večeras gostuju Ciboni u meču 11. kola ABA lige.

“Plavi” u dobrom raspoloženju idu na megdan Zagrepčanima, nakon ubjedljivog trijumfa u Patrasu protiv Promitheasa. Tim je pojačao Donatas Tarolis, koji je zamijenio Jacoba Willeya.

“Naš sljedeći protivnik u regionalnoj ligi je ekipa Cibone, tim koji igra agresivno i u napadu i u odbrani. Selektirali su ekipu koja ima zavidan atletski potencijal i to se vidi u načinu na koji igraju. Spremali smo se za agresivnu odbranu sa dosta preuzimanja, i za njihove promjene formacija poslije prekida. Centarska linija je vrlo pokretljiva i “dugačka”, imaju igrače koji su prijetnja i sa spoljnih pozicija i moraćemo da pokušamo da iskontrolišemo taj dio njihovog napada”, kaže u najavi meča Aleksandar Džikić.

Willie Reed se vratio u sastav, a van pogona su Petar Popović, Igor Drobnjak i od ranije Danilo Nikolić. Cibona je sa na skoru 5-5, imala je nekoliko odličnih utakmica u sezoni, a u Zagrebu je u dosadašnjih 18 susreta u ABA ligi skor 9-9.

“Cibona je iznenađenje sezone, igra veoma agresivno, to je ekipa koja dosta trči… Moramo da odgovorimo tako što ćemo postaviti ritam koji nama odgovara i odigrati kao prethodna dva meča”, kaže Edin Atić.

Duel u Draženovom domu počinje od 19 časova.

foto: ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.