Desetkovana Budućnost na gostovanju Promitheasu: Zajednički i borbeno do pobjede

foto: ABA

Nakon reprezentativne pauze, košarkaši Budućnost Volija vratili su se na pravi kolosjek sa pobjedom u prvom abaligaškom gradskom derbiju u Podgorici, nad ekipom SC Derbyja.

“Plavi” imaju mnogo problema, Jacob Wiley je samoinicijativno napustio klub, veliki je broj povrijeđenih igrača, pa Aleksandar Džikić ima samo osam igrača u rotaciji. Zbog toga neće biti lako na gostovanju u Grčkoj, ekipi Promitheasa koja nakon pet ola Evrokupa ima skor 2-3.

Naš tim je na 4-1, i bio bi blagi favorit, da nema velike kadrovske probleme.

“Naši protivnici su napravili određene promjene i benefiti se mogu vidjeti. Imaju tim koji je dobro balansiran, sa dosta talentovanih igrača i iskustva. Igraju veoma dobru košarku u poslednje vrijeme. Mi se nalazimo u specifičnoj situaciji, nedostaje nam dosta igrača pa je i ritam našeg rada isprekidan. Mi ćemo se držati zajedno i pokušati da damo sve od sebe”, kaže uoči meča trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Marko Jagodić-Kuridža dodaje da uprkos kadrovskim problemima žele da velikom borbom na terenu ostvare pobjedu.

“Odigrali smo veoma dobro u meču koji je ostao iza nas. Uoči duela sa Promitheasom u Grčkoj, ostvarili smo trijumf koji nam mnogo znači kada je rezultat u pitanju, ali i atmosfera u ekipi. I dalje imamo velikih problema sa sastavom, meč u Grčkoj je takođe u lošem momentu za nas, ali ne možemo da biramo. Ostaje da se vidi da li će Willie Reed moći da nam pomogne u utakmici koja slijedi. U svakom slučaju, ukoliko Willie ne bude mogao, nas osam, ćemo nastojati da borbom od prvog do poslednjeg minuta, budemo konkurentni i stignemo do pobjede. Naravno da neće biti lako, ali ova ekipa se nikada ne predaje, pa neće ni protiv Promitheasa”, zaključio je Jagodić-Kuridža.

Duel Promitheasa i Budućnosti na programu je u srijedu od 18:30 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.