Šveđanke ponovo bolje od Crne Gore

Švedska je bila bolja i u drugom kontrolnom meču u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, ali „lavice“ u Španiju putuju sa mnogo boljim osjećajem, jer su odigrale značajno bolji meč nego prije dva dana.

Selekcija koja je osvojila četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju u Skevdeu je slavila 31:26 (14:11), dok je u prvom duelu u Trolhetenu bilo 38:24.

Ponovo su Jovanka Radičević i saigračice igrale u sjajnoj atmosferi i punoj dvorani, pred oko 1.700 gledalaca, mogle su i do boljeg rezultata, da nije bilo promašenih zicera i da na golu domaćina nije blistala Džesika Ride koja je upisala 16 odbrana.

Crna Gora je u 13. minutu vodila 8:7, nakon gola Premović. Švedska je u 20. minutu nakon četiri vezana gola  povela 11:8, a na velikom odmoru bilo je 14:11.Ivona Pavićević je pogodila na početku nastavka i smanjila zaostatak na dva gola (14:12), ali je domaćin uzvratio sa tri vezana pogotka za 17:12 u 36.

Do kraja meča, „lavice“ su jurile zaostatak, ali je Ride bila sjajna na golu, a nekoliko napada završeno je tehničkim greškama, pa je poraz bio neizbježan.

Radičević je bila najefikasnija u našem timu sa sedam golova, Itana Grbić je postigla pet, a po tri Matea Pletikosić, Ema Ramusović i Sanja Premović.

Tatjana Brnović i Ivona Pavićević su po dva puta zatresle protivničku mrežu, a u strijelce se upisala i Đurđina Malović.

Anastasija Babović je imala deset, a Ljubica Nenezić jednu odbranu, dok u igru nije ulazila Marina Rajčić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.