Jovan Kaluđerović: Ubrzo ću biti izabran za predsjednika FSCG

Kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Jovan Kaluđerović oglasio se saopštenjem nakon što je Uprava za inspekcijske poslove prije dva dana naložila održavanje nove sjednice Izborne Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Kaluđerovićevo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Nakon što sam iz medija saznao da su nadležni organi utvrdili da je izborni proces za predsjednika FSCG bio nezakonit i da treba da se održe novi izbori, imam potrebu da se obratim javnosti. Bio sam strpljiv i nijesam se javno oglašavao povodom nastavka nezakonitog poslovanja FSCG, nakon nezakonite izborne Skupštine. Istina je da nije lako ostati uzdržan kada znate i vidite da se nezakonito izabrano rukovodstvo FSCG ponaša kao da je sve u redu.

Ne smeta im da donose odluke iako odgovorna lica nijesu upisana u Registar sportskih organizacija. Vidjećemo da li je to za krivičnu odgovornost. Inspekcija sporta je utvrdila samo mali dio nepravilnosti izbornog procesa, onaj koji se odnosi na izbor tri delegata Udruženja klubova Sjever. Podsjećam da su tri osobe koje su glasale, istovremeno bile članovi Skupštine i Izvršnog odbora FSCG, što je suprotno Zakonu o sportu i Statutu FSCG. Predstavnik Udruženja sudija i instruktora Veljko Bošković je učestvovao u radu sjednice sa Odlukom o imenovanju na kojoj je falsifikovan potpis (u toku je utvrđivanje krivične odgovornosti i istraga koju sprovode nadležni organi). Gotovo svi koji su radili nezakonito dobili su nagradu, nešto što im ne pripada. Tako je na primjer Veljko Bošković postao član Sudijske komisije iako ne ispunjava uslove. Kako je tretiran od strane rukovodstva FSCG ranije nije za ovaj tekst.

Bezbroj nezakonitosti karakteriše izborni proces i generalno rad FSCG. Evo još par primjera. U verifikacionoj komisiji Udruženja klubova JUG član je bio čovjek koji nije živ! Agencija za sprečavanje korupcije je utvrdila da je Mihailo Đurović nezakonito bio član Izvršnog odbora FSCG, jer je istovremeno bio odbornik u budvanskom parlamentu. Za navedene nezakonite radnje i druge koje će biti procesuirane posjedujem dokaze, dokumenta. Prvi čovjek FSCG je isturen, odgovorno lice, uvijek kada treba braniti neodbranjivo. Tako ga štite i čuvaju najbliži saradnici. Tako su ga uvijek pazili. Zaslužni sportski radnici koji su zadužili crnogorski fudbal i dalje se muče da poboljšaju stanje u omladinskom fudbalu, sudijskoj organizaciji. Oni se muče a fudbal jedva živ.

Došlo je vrijeme da rasteretimo zaslužne i nezamjenljive i pošaljemo ih na odmor. Ubrzo ću biti izabran za predsjednika FSCG i vratiti dostojanstvo fudbalskim radnicima. Mediokriteti će biti zamijenjeni fudbalskim radnicima prepoznatim po ljudskim i stručnim karakteristikama. Timskim i odgovornim radom ćemo brzo pokazati da se radi bolje i da je pred našim fudbalom svijetla budućnost”, saopštio je Kaluđerović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.