Rukometašice danas počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo, Popović saopštila spisak od 19 igračica

foto: RSCG

Rukometašice Crne Gore počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji – prvi trening izabranica selektorke Bojane Popović zakazan je za ponedjeljak u dvorani „Verde“ u Podgorici.

Poznat je i spisak 19 djevojaka koje će konkurisati za mjesto u timu, a planirano je da u Španiju putuje 17 igračica. Selektorka Popović suočena je sa brojnim problemima, jer ne može da računa na nekoliko veoma važnih igračica koje su bile nosioci igre u prethodnim godinama i akcijama.

Reprezentacija će u Podgorici trenirati do četvrtka, kada putuje za Švedsku, gdje će protiv domaće selekcije 26. i 28. novembra odigrati kontrolne mečeve koji će biti odlična provjera za izazov na planetarnoj smotri.

Crna Gora učešće na Svjetskom prvenstvu počinje 3. decembra duelom protiv Slovenije, dva dana kasnije rival je Angola, a 7. decembra selekcija Francuske.

Za „lavice“ će to biti šesto učešće na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat ostvarile su na posljednjem koje je 2019. godine održano u Japanu, gdje su osvojile peto mjesto.

Širi spisak reprezentacije Crne Gore

Golmanke
Marina Rajčić (Kastamonu, Turska), Anastasija Babović (Budućnost Bemax), Ljubica Nenezić (Gloria Buzau, Rumunija)

Krila
Jovanka Radičević (Kastamonu, Turska), Dijana Ujkić (Burg de Piž, Francuska), Nina Bulatović (Budućnost Bemax), Ivona Pavićević (Budućnost Bemax), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska)

Pivoti
Tatjana Brnović (Budućnost Bemax), Ema Ramusović (CSM Bukurešt, Rumunija), Nikolina Vukčević (Budućnost Bemax)

Bekovi
Matea Pletikosić (Budućnost Bemax), Itana Grbić (FTC, Mađarska), Đurđina Malović (Tulon, Francuska), Nataša Ćorović (Budućnost Bemax), Tanja Ašanin (Mošonmađarovar, Mađarska), Sanja Premović (Konja, Turska), Ilda Kepić (Budućnost Bemax), Andrijana Popović (Budućnost Bemax)

foto: RSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.