Džikić: Partizan ima trenera kojeg svi žele, njihove ambicije su jasne

Dragana Stjepanović, ABA

Kvalitet Partizana i njegovog trenera svima je jasan i o njemu ne treba previše govoriti, kaže uoči derbija devete runde regionalne ABA lige Aleksandar Džikić.

Trener Budućnosti nakon dva vezana poraza podigao je svoj tim uprkos velikim problemima (izostanak Reeda, Atića, Drobnjaka i od ranije Danila Nikolića) i prvo pobijedio Zadar, a onda razbio Cedevita Olimpiju u Evrokupu.

“Naš sljedeći protivnik u regionalnoj ligi je u svojim ambicijama vrlo jasan, povukli su poteze koji to nedvosmisleno potvrđuju. Kvalitet njihovog sastava je činjenično stanje, rade pod vodstvom trenera kojeg žele sve ekipe, to je valjda svima jasno. Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, pred najvećim brojem navijača pred kojima ćemo igrati ove sezone”, kaže uoči sjutrašnjeg meča Džikić i sam nekada trener Partizana.

Petar Popović ponovo je važan faktor igre “plavih”, energijom i poenima koje donosi.

” Nesporno je da se radi o jednoj vrlo kvalitetnoj ekipi, sa jakim pojedincima. Pogledali smo video i počeli pripremu, poznati su nam, gledali smo utakmice ove sezone, radi se o ekipi koja igra agresivno na oba kraja terena. Moramo biti spremni na jednu zahtjevnu utakmicu, kako fizički, tako i mentalno. Pripremamo se, iskoristili smo dan poslije Cedevita Olimpije da se odmorimo i sigurno ćemo biti spremni za utakmicu u subotu”, ističe reprezentativni bek.

Duel u Beogradu počinje u 21 čas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *