Pročitajte izjave nakon poraza od Turske

Selektor fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović, te reprezentativci Igor Vujačić, Stefan Savić i Fatos Bećiraj govorili su nakon meča za Nova TV o duelu sa Turskom i kvalifikacionom ciklusu koji je večeras završen.

Miodrag Radulović

“U ova dva meča smo pokazali dosta dobrih stvari, da imamo proširenu bazu i odigrali dvije dobre utakmice sa dva dobra protivnika. Vidio sam i dosta stvari koje smo griješili i kojim se treba posvetiti u budućnosti”.

“Kada se uzme u obzir da nam je falilo osam igrača, mislim da smo pružili dobru partiju i napravili nekoliko dobrih šansi. Poslije gola smo podlegli nekom pritisku i nijesmo zaslužili da izgubimo. Čestitam Turskoj”.

“Niko nije tražio od igrača se povuku posle gola, ali to je u glavi. Nijesmo se snalazili po bočnim pozicijama, ali mislim da smo imali dobre šanse. Fudbal to vrati i izgubite utakmicu”.

“Igrači su sigurno bili umorni, nijesmo imali toliko igrača u rosteru da bi rotirali”.

“Ostavljena je jedna ekipa koja ima perspektivu i koju treba nadograditi. Prošili smo roster i u budućnosti treba dodatno podmladiti ekipu i proširiti spisak igrača da imamo 30 momaka koji uvijek mogu da pomognu timu”.

Stefan Savić

“Krenuli smo dobro u meč i otvorili ga golom. Žao nam je što smo primili gol u prvom poluvremenu, da smo zadržali vođstvo do odmora mislim da ne bi izgubili”.

“Bili smo bez dosta igrača, protiv Holandije dali i više od maksimuma. Lijepe dvije partije koje daju nadu za budućnost”.

“Primili smo naivno taj prvi gol, ali utisak je pozitivan. Vidim napredak, možemo da se izdignemo iz ovoga. Nadam se da ćemo prvo u Ligi nacija da se uigramo malo više. Sa selektorom to ide odlično. Pokušaću da do kraja svoje karijere ispunim san, a to je da odem na neko od velikih takmičenja”.

Igor Vujačić

“Teška utakmica bez rezultatskog značaja, gdje smo mogli da se pokažemo u boljem svijetlu. Imamo perspektivu. Iz ove dvije utakmice treba izvući pouke i da u budućnosti pružamo bolje partije”.

“Kada izgubite utakmicu, a dobijete ovakav aplauz, sve je jasno. Navijači su pokazali da su osjetili momenat i da treba da nas podrže. Iskreno, u ovom ciklusu mogli smo bolje”.

Fatos Bećiraj

“Izgubili smo zbog nepažnje, napravili smo dvije-tri greške. Počeli smo kako treba, dali taj prvi gol i sitne greške su nas koštale. Mogu da budem ponosan na momke, ove dvije utakmice pokazale su kako treba da igramo”.

“Uvijek sam u službi reprezentacije, biću ovdje dok god budem potreban. Iza mene je prelijepih 12 godina u reprezentaciji i uživam. Davaću sve od sebe i vidjećemo do kada će to biti dovoljno, a onda ćemo se prijateljski rastati”.

“Mladi igrači koji su dobili šansu pokazali su da mogu da budu dio grupe i da zaslužuju poziv”.

“Kada se ne plasirate ostaje žal, ali cjelokupno odigrali smo dosta dobrih utakmica gdje možda i rezultat to nije pokazao”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *