Budućnost u podne protiv Mege: Nemaju respekta, moramo da odgovorimo na njihovu energiju

foto: ABA

Tačno u podne u nedjelju, košarkaši Mege i Budućnosti počeće meč sedmog kola ABA lige.

“Plavi” su na 5-1, dok tim iz Srbije ulazi u meč sa skorom 2-4. Budućnost je veliki favorit, a trener našeg šampiona Aleksandar Džikić traži maksimalnu fokusiranost. Jasno je i zašto – riječ je o mladom timu koji je uostalom prošle sezone pobijedio Budućnost u Hali sportova Ranko Žeravica.

“Protiv našeg sledećeg protivnika nikad nije lako igrati. To je ekipa puna energije, ambiciozna i željna dokazivanja, koja igra bez respekta bez obzira na protivnika. U utakmicu moramo da uđemo potpuno spremni da odgovorimo na njihovu energiju. Mi smo u situaciji kakvoj jesmo i protivnik će to sigurno pokusati da iskoristi”, kaže Džikić.

Marko Jagodić Kuridža je jedan od konstantnijih igrača Budućnosti ove sezone, a i on apostrofira Meginu sposobnost da sruši favorite.

“U dobrom smo ritmu, znamo da igramo protiv ekipe koja je nezgodna i agresivna na svom terenu. Znaju da iznenade favorite. Znamo kako treba da pristupimo utakmicu, damo maksimum i nastavimo sa pobjedama. To je utakmica koju moramo da dobijemo da bi ostvarili ono što želimo”, zaključuje Jagodić Kuridža.

Meč će suditi Sašo Petek, Mario Majkić i Dragan Porobić.

foto: ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.