Roganović: Pobjeda protiv kvalitetnog protivnika, igrali smo fin rukomet

zoran roganovic bojana mentovic

Pobjedom nad Švajcarskom 35:31 crnogorska rukometna reprezentacija počela je turnir u Tunisu, koji služi kao provjera pred januarsko prvenstvo Evrope.

Selektor Zoran Roganović na ovom okupljanju dao je šansu igračima koji ranije nijesu bili pozivani, a nakon trijumfa nad Švajcarcima bivši bek nacionalnog tima kaže da odbrana nije bila u fokusu u ovom meču, pa ne mora da čudi 31 primljen pogodak.

“Švajcarska je kvalitetan protivnik, ali smo svjesni da nas u naredna dva dana očekuju možda i teži rivali. Međutim, ukoliko igra i u naredna dva meča bude kao danas, siguran sam da će biti sve bolje i bolje, bez obzira na to kakav bude konačan rezultat. Nama je cilj da probamo sistem sa kojim ćemo se predstaviti na Evropskom prvenstvu koje nas očekuje u januaru, a suština je da se zna ko odrađuje koji dio posla. Zato u današnjem meču fokus nije bio na odbrani, jer smo u tom segmentu tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrali na visokom nivou, ali imali i značajnu potrošnju”, kaže Roganović, te dodaje:

“Protiv Švajcarske smo bili fokusirani na napad, a 35 golova pokazuje da smo posao odradili na pravi način, ne sjećam se kada smo postigli toliki broj pogodaka. Igrali smo fin rukomet, istina bilo je i grešaka i tehničkih grešaka, ali sam siguran da ćemo to ispraviti u naredna dva meča. Treba imati u vidu i činjenicu da nijesmo imali nijedan trening u kompletnom sastavu, jer su nam se igrači koji nastupaju u njemačkim klubovima priključili neposredno prije puta. Svi momci su, međutim, odlično prihvatili ovaj novi sistem igre i čestitam im na tome. Nastavljamo dalje da gradimo našu igru i okrećemo se duelima protiv Tunisa i Zelenortskih ostrva”, zaključuje selektor.

Crna Gora za dva dana igra protiv Tunisa, dok je u subotu meč sa Zelenortskim ostrvima.

foto: Bojana Mentović, CGsport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.