Veljko Bašić podnio ostavku na mjesto selektora odbojkaške reprezentacije

Veljko Bašić više nije selektor seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore. Nekadašnji selektor Tunisa i Turske podnio je ostavku nakon neuspješnog nastupa na Evropskog prvenstvu u Češkoj, gdje naša selekcija nije upisala nijednu pobjedu.

Upravo je turnir u Češkoj bio razlog da na današnjoj, 13. sjednici Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Crne Gore, Bašić podnese ostavku.

“Zbog toga, ipak, smatram, pored svih poteškoća koje smo imali, da rezultat i naročito ponašanje određenih igrača prema radu i grupi je bio razočaravajući. Shodno tome, a držeći se mojih principa, preuzimam odgovornost za neuspjeh na Evropskom prvenstvu 2021, te podnosim ostavku na mjesto selektora muške nacionalne ekipe”, kaže se u izvještaju Veljka Bašića.

Upravni odbor je usvojio ostavku selektora, uz priznanje za rezultate koje je ostvario u četvorogodišnjem mandatu, uključujući i istorijski, debitantski nastup na Evropskom šampionatu i dvije pobjede ostvarene u Holandiji. Upravni odbor je, takođe, istakao sjajne odnose koje je OSCG imao sa Bašićem za sve četiri godine koje je imao kao selektor crnogorskih odbojkaša.

foto: OSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.