Oštre optužbe FK Rudar protiv Savićevića: Njegovi “specijalci” nas namjerno uništavaju!

savicevic fscg.me

Fudbalski klub Rudar oglasio se saopštenjem nakon poraza od Iskre u Danilovgradu 1:0.

Pljevljacima je poništen gol u 93. minutu za izjednačenje, nakon čega se oglasio generalni sekretar Miroslav Damjanović , optuživši Dejana Savićevića i “njegove sudijske specijalce”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

„Fudbalski savez Crne Gore na čelu sa Dejanom Savićevićem, njegovim sudijskim specijalcima od početka prvenstva radi protiv našeg kluba. Gol koji nam je u 93. minutu protiv Iskre poništio jedan od ‘specijalaca’ Predrag Radovanović prelio je čašu i više nećemo da ćutimo.

Prije početka prvenstva Savićević nas je samo zbog toga što smo stali na stranu ljudi koji žele promjene u Savezu, koje su neminovne i samo je pitanje dana kada će se desiti, uzeo na zub. Njegova ironična izjava ‘… Ja nijesam ozbiljno shvatio tu grupaciju, sve dok nisam dobio poruku da je Rudar podržao mog protivkandidata. Tada smo i mi počeli da lobiramo i radimo kampanju’ bila je u stvari prijetnja.

Zašto Savićević nije pomenuo neki drugi klub nego Rudar? Kada je krenula liga vidjeli smo zašto. Već od prvog kola krenuli su ‘specijalci’ da rešetaju naše igrače kartonima. Pa da sa motkama na teren ulazimo ne bismo dobili čak 32 žuta kartona u devet prvenstvenih utakmica koje su sudili ‘specijalci’.

Neka naši sportski prijatelji ne misle da da imaju neke veze sa ovim što se nama dešava, jer je suđenje isključivo protiv nas, a ne u korist njih. Gol iz ofsajda protiv Sutjeske bio je više nego očigledan. Zatim pominjemo gol koji je priznat Petrovcu u 92. minutu nakon igranja rukom, a Mileta Šćepanović je tu utakmicu produžio čak osam minuta.

Jedan od specijalaca Miloš Bešović, kada nam je sudio, redovno je našem golmanu Jasminu Agoviću, koji je jedini golman u ligi koji je pauzirao zbog žutih kartona, pokazivao karton, a penal koji svirao za Jezero u Beranama primjer je šta nije penal. Sve smo ovo prećutali do sada, ali više nećemo.

Prećutali smo i to što je jedan od selektora, tokom utakmice sa Podgoricom, koju je posmatrao sa tribina, zvao mobilnim telefonom Dejana Savićevića i ‘požalio se’ kako sudija svira u našu korist. To su treneri koji godinama nemaju rezultate, ali bitno je da su lojalni i da odrađuju prljeve poslove, kao što su uradili tokom nelegalnog izbora rukovodstva Sjeverne fudbalske regije. Uostalom to je utvrdila i Služba za inspekcijske poslove.

Samo da vas gospodo koji trenutno sjedite udobno u foteljama FSCG obavijestimo da znamo da pokušavate da ‘pakujete’ Rudaru, ali mi nećemo da ćutimo, nećemo da budemo vaši poltroni i ulizice. Rezultati vaše Pirove pobjede su vidljivi svima. Pogledajte rezultate reprzentacija koji su dovoljan razlog za vaš odlazak, a da ne pričamo dalje.

I na kraju, nećemo sjedjeti skrštenih ruku i gledati kako pokušavate da uništite ne samo Rudar, već fudbal u Crnoj Gori, jer ste doveli našu ligu do toga da jedino su lige San Marina i Andore lošije rangirane od naše.

O našim narednim potezima blagovremeno ćemo obavijestiti javnost”, piše u saopštenju koje je potpisao generalni sekretar Rudara Miroslav Damjanović.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.