Despotović neizvjesna za SP: Čas je dobro čas nije

jelena despotovic stefan ivanovic

Jelena Despotović kazala je u razgovoru za Pobjedu da je njen nastup na Svjetskom prvenstvu u decembru pod znakom pitanja.

Sjajni bek već više od godinu dana ima probleme sa ramenom, što je spriječilo i da u Gyoriju pokaže svoj kvalitet.

“Rame se ponovo upalilo, mada nikad nije ni skroz bilo zaliječeno. Godinu i po muku mučim, čas je dobro, čas nije, mada me pomalo sve stiglo jer od Tokija nijesam imala predah. Uradiću što i prošle godine kada sam nekoliko nedjelja odmarala, jačala rame, primila injekcije, a onda otišla na šampionat Evrope. Osjećala sam i onda velike bolove, bukvalno svaku noć sam plakala, a svi dobro znaju koliko sam se mučila. Ponovo ću probati da ga oporavim, ali niko ne može da mi kaže kada ću biti spremna. Sigurno neću kazati da mogu ako ne mogu, a baš se vidi na meni kada me boli. A, u Gyoriju je bukvalno svaki dan utakmica”, kazala je Despotović.

“Praktično od tada trener me čuva. Odradim nešto u odbrani, ali ništa dalje. Zbog svega što se dešava klub na mene ne pravi nikakav pritisak, rekli su mi da imam vremena koliko treba, a za mene su za sve što mi treba. Ali, meni je najteže, jer se nerviram. Kad me zaboli, mnoge stvari koje zamislim ne mogu da uradim”, dodaje Despotovićeva.

Nada se da će biti spremna za prvenstvo svijeta koje počinje drugog decembra, a održava se u Španiji.

“Najviše na svijetu bih voljela da do novembra bude sve u redu i da dođem. Ali, bukvalno, ne znam šta će za mjesec da bude. Naravno, ako budem spremna biću tu kao i uvijek za reprezentaciju. Kod kuće nijesam bila od Olimpijskih igara, a mnogo mi je bitno da sam sa porodicom. Tako da nije samo u pitanju rukomet”, zaključila je Despotovićeva.

foto: Stefan Ivanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *