Hadžibegić ne želi u B diviziju jer se plaši poraza, vidi napredak i ne smatra da je poraz od Luksemburga katastrofa

Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je u intervjuu za “Arenu” da ulazak u B Ligu nacija ne bi bio dobar za Crnu Goru, jer bi onda igrali sa “jačim selekcijama od sebe”.

Hadžibegić je prošle godine preuzeo reprezentaciju u situaciji kada je tim na dan utakmice sa Kosovom napustio Ljubiša Tumbaković. Na prijateljskim mečevima Hadžibegić nije pokazao da je unaprijedio i do tada lošu igru “Sokola”, no start u Ligi nacija je donio optimizam.

Iako bez pretjerano dobre igre, Crna Gora je imala 3/3, a onda u drugom meču sa Luksemburgom prokockala šansu da osvoji prvo mjesto i plasira se u B Ligu nacija.

“Takmičar sam koji uvijek želi da pobijedi. Poslije onakvog poraza i sada sam kao otrovan, boli me stomak. Međutim, vrlo sam lucidan u analizi. Istina je da Luksemburg ima prednost zbog boljeg međusobnog skora, ali obje selekcije imaju po devet bodova. Ponavljam to stalno jer vidim da nećemo da shvatimo – današnji Luksemburg nije onaj od prije 20 ili 30 godina. Danas su profesionalci i u toj reprezentaciji su isključivo stranci – Belgijanci, Francuzi, ima naših ljudi. Iskusni su”,rekao je Hadžibegić za “Arenu”.

Poraz od Luksemburga, čiji igrači ne igraju u top ligama poput Jovetića, Savića ili Vukčevića, a koji je u oba meča nadigrao naš tim, nije katastrofa, kaže bosansko-hercegovački stručnjak.

“Jesam tužan što nijesmo pobijedili i osigurali ulazak u B diviziju, ali ne gledam na poraz kao katastrofu jer pratim situaciju oko igrača svaki dan. Zbog korona virusa i povreda fali nam skoro dvije trećine ekipe. Posao mi je da istrpim kritike koje su upućene i prihvatam ih jer sam na čelu ambiciozne reprezentacije, u kojoj – u odnosu na period kad sam došao, a bez namjere da budem prepotentan – vidim napredak. Oni koji žele da analiziraju sportski i koji su prijatelji fudbala, mogu to prepoznati. Ko ne želi – moram da prihvatim, svako ima pravo na mišljenje”.

Ulazak u B diviziju bio je na dohvat ruke, i bod protiv Luksemburga u Podgorici bi značio da situaciju držimo u svojim rukama. Eventualni neuspjeh nije katastrofa, kaže selektor.

“Apsolutno neće biti neuspjeh, ni katastrofa ako ne uđemo u B diviziju. Uradiću sve da u tome uspijemo, to nam je cilj da bismo ubrzali ozdravljenje i napredak crnogorskog fudbala u cjelini. I prvi ću reći ako budemo drugi u grupi – nijesmo uspjeli. Ali, nijesam siguran da bi bilo najbolje za napredak našeg fudbala da uđemo u B diviziju. Imamo primjer moje BiH, koja ne zaslužuje da bude u A diviziji. Dođu ti Holandija, Italija, onda te pobijede i ti misliš da je katastrofa. Možda bi bilo bolje za BiH da je ostala u B diviziji. To je ta lucidnost da ocijenimo što je bolje u kojem momentu i što hoćemo da napravimo”, naglasio je Hadžibegić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *