Ko je novi igrač Mornara Justin Robinson: Mike Krzyzewski ga hvalio, u Bar stiže poslije sjajnog finiša sezone

Mornar je danas objavio da je Justin Robinson pojačanje našeg vicešampiona pred nastup u Evrokupu koji je juče potvrđen. 

Robinson je sin legende i stanara NBA Kuće slavnih Davida Robinsona, a koracima svog oca krenuo je u Dukeu, gdje je igrao prošle sezone.

Miljenik publike

https://www.youtube.com/watch?v=RJYeKlTty84

Ramona Naseri, autorka na “Duke Chronicle” koja se bavi ovim klubom, piše prije svega o sjajnom karakteru Robinsona. “J-Rob” je veliki fan publike, iako nije imao veliku minutažu.

Publika mu je često tokom zagrijavanja skandirala, pa je “J-Rob” postao na neki način i simbol utakmica Dukea, posebno u drugom dijelu sezone. Robinson je pokazao poniznost, radio, iako je u sezoni 2018-2019 igrao u prosjeku tek 3.4 minuta.

Sezona 19-20

[wp_ad_camp_3]

Nije se Robinson naigrao ni u sezoni koja je prekinuta koronavirusom, prosjek mu je nešto manje od sedam minuta, ali mu se trud isplatio na kraju sezone.

U posljednjih pet utakmica pak je imao dvocifrenu minutažu, a na posljednjoj utakmici sezone odigrao je 25 minuta, ubacivši 13 poena, uz šest skokova, četiri blokade, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

“On je bio sjajan i nadam se da će tako nastaviti. Imao je uticaj na sve aspekte igre”, kazao je nakon pomenutog meča Mike Krzyzewski, dugogodišnji trener Dukea i bivši selektor Amerike.

U prošloj sezoni odigrao je 15 utakmica, ne troši mnogo lopti, pa su mu procenti šuta iznad 50%.  Takođe je student  menadžmenta na Dukeovoj Fuqua školi za biznis, gdje priprema master.

Robinson ima 24 godine, visok je 202 centimetra, a igra na poziciji krila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *