Bokan: Taoci smo CZV i Partizana, moramo osigurati Evrokup i naredne sezone

buducnost

Budućnost Voli održala je danas pres konferenciju povodom starta priprema za narednu sezonu. “Plavi” će igrati u ABA ligi i Evrokupu, uz domaća takmičenja, a ciljevi su slični prethodnoj sezoni.

“Plan je i cilj, ono ispod čega ne bi smjeli. A to je da ponovo bude na nivou četiri tima u ABA ligi, što je pozicija za Evrokup. Sa te pozicije, kao i uvijek, čekamo šansu, da iznenadimo klubove sa većim budžetima od našeg. Nadamo se da će se završnica sezone 2020-21 igrati pred publikom, da ćemo se do tada vratiti u normalu. Bitno je da imamo stabilnu finansijsku situaciju, obezbijedili smo novac za prvu polusezonu”, kaže predsjednik Budućnosti Dragan Bokan.

Budžet kluba je u odnosu na prošlu sezonu niži, a Bokan je potvrdio da postoji mogućnost da liga startuje u jednom gradu, po uzoru na NBA.

“U odnosu na prošlu sezonu, 25 procenata je manji budžet, tačno toliko. Morali smo da smanjimo budžet ove sezone, ali isto tako mogu reći da ćemo i ove sezone imati jako dobar tim, koja može pobjeđivati i evroligaše. Spremni smo za Evrokup, koji će biti jak i gdje ćemo, nadam se, igrati veću ulogu. Cilj nam je da prođemo i prvu i drugu grupu. Kao klub obezbijedili smo novac da tokom sezone reagujemo. Osnovna stvar je, da li će ABA krenuti u predviđenom roku. Mislim da će se jedan dio od starta, na primjer prvih šest kola, odigrati turnirski. Laktaši su se već prijavili, da to organizuju. Mi smo se prijavili da možda budemo domaćini drugog turnira, da probamo da prvi krug ligaškog dijela sezone odigramo na taj način. To je naravno sve nezvanično, na nivou komunikacije između klubova. Generalno, brine me jako loša komunikacija između čelnika klubova”.

Bokan je kazao i da je Budućnost, ali i cijela liga, taoc Crvene zvezde i Partizana, koji vode “rat” oko FMP-a, filijale “crveno-bijelih”.

“Postajemo taoci sukoba Crvene zvezde i Partizana, koji datira još od prošle sezone. Zaista, vidim da nema neke veće komunikacije među klubovima, po prvi put. Nijesmo u stanju da preregistrujemo ABA ligu, da otvorimo vrata sponzorima i partnerima, koji će obezbijediti stabilno funkcionisanja i u ABA i u ABA 2. Apelujem na sve klubove i predsjednike klubova, sve one koji pomažu svaki klub u regionu, da učine sve, da prvo reorganizujemo ligu i da krenemo čvrsto dalje. Da obezbijedimo generalnog sponzora ligi. ABA liga je ono najjače kada je sport u regionu u pitanju, proizvod koji spaja ljude i države”, ističe Bokan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *