Božo Osmajlić – iz kancelarije do Prve lige

Fudbalski klub Jezero je poslije 11 godina obezbijedilo povratak u društvo najboljih crnogorskih klubova. Tačno toliko ima asistencija jedan od ključnih igrača ovog tima, Božo Osmajlić, sa kojim smo razgovarali o njegovom zanimljivom i životnom i fudbalskom putu.

Sam pojam fudbala uvijek sa sobom nosi razne životne priče pune neizvjesnosti, uspona i padova, a prije svega označava veliku borbu i neophodnu žrtvu. Jednu od takvih priča podijelio je sa nama upravo Božo koji je trenutno magistrant na Fakultetu političkih nauka i radne dane provodi obavljajući poslove u struci, da bi vikendom cipele zamijenio štucnama i kopačkama

CGsport: Prije svega, ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori biće zanimljivo da objasniš kako si uspio da uskladiš obaveze na državnom fakultetu, zatim posao i da ujedno budeš jedan od glavnih igrača u novom prvoligašu?

“Obrazovanje i posao su važan dio pitanja egzistencije u životu, dok fudbal za mene predstavlja nešto što i dalje najviše volim da radim. Ogroman je izazov imati profesionalan odnos prema fudbalu i poslu istovremeno ali uz ogromno odricanje i posvećenost, rezultati su vidljivi. Drago mi je što što sam pomogao saigračima i klubu u ostvarenju velikog uspjeha.”

CGsport: Osim 11 asistencija, postigao si i pet golova u toku sezone. Bez sumnja, imao si veliki udio u uspjehu ekipe iz Plava. Kako ti vidiš nedavno završenu sezonu?

“Glavni cilj prije početka sezone bio je obezbijediti sredinu tabele i izbjeći trzavice oko borbe za opstanak. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, ekipa se uigravala i apetiti su porasli, vjerovali smo da možemo obezbijediti promociju u viši rang takmičenja. Donijeli smo ogromnu radost navijačima koji su nas pratili tokom čitave sezone i sigurno je da će Jezero biti pravo osvježenje za Telekom Prvu ligu Crne Gore. Baraž utakmice protiv FK Kom pokazale su da postojeći igrački kadar ima kvalitet da se sledeće godine ravnopravno nosi sa svim ekipama.”

CGsport: Činjenica je da takmičenje u najelitnijem takmičenju iziskuje mnogo veća ulaganja i ozbiljniji pristup. Kakve su ambicije kluba, da li se može do opstanka?

“Siguran sam da će uprava kluba maksimalno ozbiljno pristupiti organizaciji za takmičenje u Prvoj ligi i da će FK Jezero biti prijatno iznenađenje naredne sezone. Ne želimo biti epizodisti, cilj je očuvati status prvoligaša i ravnopravno se takmičiti sa ostalim ekipama. Imaćemo veliku podršku svojih navijača ali i kompletnog sjevera Crne Gore jer ćemo pored Rudara biti jedini predstavnici ovog regiona naše zemlje.”

CGsport: Prije Jezera, bio si član Berana, gdje si ponikao, zatim Iskre, Koma i Mladosti, današnjeg OFK Titograda. Sa ekipom tadašnje Mladosti stigao si do šampionske titule. Kakve uspomene te vežu za taj period karijere?

“Ispostavilo se da sam taličan ekipama za uspjeh. Prije ovog rezultata sa Jezerom bio sam igrač FK Iskra i FK Berane u sezonama kad je obezbijeđena promocija u najviši rang. Sa ekipom FK Mladost osvojili smo titulu i Kup Crne Gore i mogu reći da sam izuzetno ponosan na svaki pomenuti rezultat. Ipak, ono što me najviše raduje jeste svako prijateljstvo koje sam stekao igrajući fudbal, a ima ih zaista mnogo. “

CGsport: Koji su tvoji lični planovi kada je u pitanju fudbal? Gdje vidiš sebe u narednom periodu, da li na terenu ili u kancelariji?

“Trenutno sam maksimalno predan cilju koji dijelim sa saigračima u Plavu. Volio bih da naredne sezone na što bolji način predstavimo klub i grad. Takođe, želimo da pokažemo da ovaj rezultat nije kratkog daha te da će Jezero svakog protivnika gledati istim očima. Što se tiče moje budućnosti, trudim se da ne razmišljam previše unaprijed. Jedno je sigurno, a to je da ću dati svoj maksimum gdje god se nalazio”, zaključio je Božo Osmajlić.

Krsto Minić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *