Jadran zbog 100.000 eura ne zna da li će igrati Ligu šampiona

pvk jadran

Vaterpolisti Jadrana imaju poziv da naredne dvije sezone nastupaju u Ligi šampiona. Da li će to uraditi, zavisi od finansija.

Evropska asocijacija vodenih sportova (LEN) pozvala je Jadran da potvrdi nastup u Ligi šampiona, ali predsjednik Novljana Đuro Marić za zvanični sajt kluba kaže kako taj nastup zavisi od novca – tačnije 100.000 eura koliko iznosi budžet Jadrana za nastup u Ligi šampiona.

“Sama činjenica da LEN želi i insistira na ostanku našeg kluba u Ligi šampiona i daje nam dodatan rok, iako mnogi drugi Evropski klubovi žele to mjesto po svaku cijenu, dovoljno govori kako na nas gledaju i koliko cijene naš kvalitet, tradiciju i rad. Jadran je u kontinuitetu od 1996. godine stalan učesnik evropskih takmičenja. Naša želja je jasna, to je Liga šampiona, mi to radom i rezultatima zaslužujemo, ali finansije su problem”, kaže Marić.

“Projekcija troškova za Ligu šampiona je oko 100.000 eura. Ovih dana ćemo se obratiti svim relevantnim institucijama, prije svega Vaterpolo plivačkom savezu, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu, kao i Opštini Herceg Novi koja je već upoznata sa ovom problematikom. Ovo nije samo pitanje našeg kluba, veći crnogorskog vaterpola i reprezentacije”.

Marić je rekao i da su dosadašnji sponzori kluba pogođeni koronavirusom, te da je Jadran “olakšao” budžet puštanjem pet igrača.

“Poslijedice korona krize u sportu se već itekako osjećaju, budžeti se smanjuju, a naši sponzori su svi vezani za turizam i tu nam nastaju novi veliki problem. Iz tog razloga uradili smo već kadrovske promjene u prvoj ekipi, čak pet igrača koji su bili na platnom spisku prethodne sezone smo pustili, ali i dalje imamo kostur ekipe zahvaljujući našem radu sa domaćim igračima”, zaključio je Marić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *