CGsport saznaje: Lovćen i Podgorica igraće ABA 2 ligu

Sutjeska je siguran učesnik ABA 2 lige za narednu sezonu kada je u pitanju Crna Gora. Studentski centar prvi je na listi za wild-card, s obzirom da će iz Hrvatske u regionalnom takmičenju igrati samo Gorica.

Cetinjski Lovćen obezbijedio je nastup u drugom po rangu regionalnom košarkaškom takmičenju kroz domaći šampionat, no izlazak sponzora, kompanije Bemax, doveo je do pitanja da li će Cetinjani zaokružiti budžet za narednu sezonu.

Prijave za ABA 2 ligu su u toku, klubovi učesnici će biti poznati do kraja mjeseca, a Crna Gora će najverovatnije imati četiri predstavnika.

CGsport.me saznaje da će Lovćen i Podgorica uz Sutjesku i Studentski centar igrati u ABA 2 ligi. Lovćen je pronašao sredstva i prijavio tim za ligu, dok Podgorici, koja je proteklu sezonu igrala u Drugoj ligi, novac nije problem. Baš kao ni infrastruktura, s obzirom na sjajnu Bemax Arenu.

Regionalno takmičenje sastavljeno je od 12 timova, gdje nacionalne lige daju po dva predstavnika iz zemalja bivše SFRJ. Kako će Hrvati i Makedonci iskoristiti samo po jedno mjesto, a navodno i Slovenci će imati jednog predstavnika (Helios, Rogaška je navodno odustala), otvorio se prostor za dodjelu specijalnih pozivnica, koje će po našim informacijama otići timovima iz Crne Gore i Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *