Crna Gora bez vaterpolo šampiona, VPSCG pomaže klubovima sa 50.000 eura

Crna Gora neće imati vaterpolo šampiona za sezonu 2019-2020, odlučeno je na Upravnom odboru Vaterpolo saveza Crne Gore.

VPSCG je odlučio da ne nastavi takmičenje u sezoni, te samim tim neće proglasiti prvaka. Savez će pomoći klubovima sa 50.000 eura, a usvojen je i plan priprema svih nacionalnih selekcija tokom ljeta.

Prenosimo saopštenje nakon sjednice UO Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore na XVII sjednici UO održanoj danas u prostorijama Saveza u Podgorici, na osnovu izjašnjavanja svih klubova iz Stručnog savjeta, a uvažavajući aktuelne okolnosti izazvane pandemijom virusa COVID 19, donijelo je odluku da se seniorsko prvenstvo Crne Gore u vaterpolu za takmičarsku sezonu 2019/20. ne nastavlja, te samim tim neće biti proglašen prvak Crne Gore.

Takođe, UO VPSCG je konstatovao da je shodno ostvarenom plasmanu klubova iz VPSCG u Reginalnoj vaterpolo ligi za takmičarsku sezonu 2019/20., najuspješniji plasirani klub Jadran Carine iz Herceg Novog.

Upravni odbor je prihvatio predlog Stručnog savjeta za vaterpolo da pravo prijave za međunarodno odnosno LEN klupska takmičenja za takmičarsku sezonu 2020/21. imaju klubovi iz VPSCG na osnovu ostvarenog plasmana ostvarenog u Regionalnoj ligi u sezoni 2019/20.

Turniri Prvenstava za šest mlađih kategorija će biti održani tokom jula, a turniri za Kup Crne Gore za mlađe kategorije će biti odigrani tokom avgusta.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore finansijski će pomoći svim klubovima koji su registrovani pri VPSCG. Za pomoć u ublažavanju posljedica nastalih pandemijom koronavirusa, opredijeljeno je iznos od 50.000 hiljada eura koje će biti raspodijeljene shodno utvrđenim kriterijumima do 30. juna.

UO VPSCG je razmatrao i usvojio plan priprema svih nacionalnih selekcija koji će biti obavljeni tokom ovog ljeta.

Takođe, dogovoreno je da se planira održavanje međunarodnog plivačkog mitinga MNE OPEN tokom avgusta mjeseca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *