Telekom 1. CFL: Budućnost ne umije da stane, Sutjeska se oprašta od titule

Odigrano je 25. kolo crnogorskog fudbalskog šampionata. Pobjede su ostvarili Budućnost, Zeta, Iskra i FK Podgorica, dok su ekipe Sutjeske i Petrovca podijelili bodove.

Fudbaleri Budućnosti će biti novi šampioni Crne Gore. Oni su večeras nakon preokreta savladali ekipu OFK Titograda i usled remija Sutjeske još više povećali prednost na tabeli. Pešukić je u 24. minutu pogodio svoju mrežu i tako doveo OFK Titograd u vođstvo, da bi u nastavku meča podgorički plavi preko Petra Grbića (40.min) i Draška Božovića (69. min) preokrenuli rezultat  da bi konačan rezultat postavio Dejan Zarubica u 87. minutu meča. Tako su Podgoričani upisali nove bodove u pohodu na već sada izvjesnu titulu prvaka. Treba napomenuti i sjajan gol Draška Božovića u drugom poluvremenu kojim je preokrenuo rezultat i trasirao put sebi i svojim saigračima ka novim bodovima. Nakon ovog kola, Budućnost je “pobjegla” na +15 u odnosu na Sutjesku.

Ono što je jasno, jeste da igračima Sutjeske nije prijala pauza usled epidemije, pa su ionako tešku situaciju zagorčali sa dva remija u poslednja dva meča. Danas su Nikšićani odigrali meč bez golova na domaćem terenu sa ekipom Petrovca. To jasno pokazuje da su Nikšićani sve više svjesni da od odbrane titule prvaka neće biti ništa.

Osim Sutjeske, ova pauza nije prijala ni igračima Rudara. Oni koji su sjajno krenuli u proljećni dio sezone sa par vezanih pobjeda, danas su vezali drugi poraz nakon nastavka prvenstva. U prošlom kolu su doživjeli poraz na gostovanju Zeti, da bi danas bolji od Pljevljaka bili fudbaleri FK Podgorice (3:0). Golove za goste postigli su Nikola Vujnović u 40. minutu, Matija Božanović u 76. minutu i strijelac evrogola sa centra igrališta u 92. minutu bio je Balša Sekulić.

Sa druge strane, ekipa kojoj je očigledno prijala pauza jeste Zeta. Oni su danas vezali drugu pobjedu i to identičnim rezultatom 2:0. Zećani su danas slavili u Radanovićima, a golove su postigli Sopo u 32. minutu i Bošnjak u nadoknadi vremena.

Nakon remija u prošlom kolu, fudbaleri Iskre su večeras slavili na domaćem terenu rezultatom 2:0. Golove u utakmici protiv Koma postigli su Vladislav Rogošić sa penala u 14. minutu i sjajni Ivan Vuković u 36. minutu.

Naredno kolo je na programu već za vikend.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *