Erste liga se proširuje: Zoran Kašćelan novi trener Podgorica Bemaxa

kk lovcen

Košarkaški savez Crne Gore na sjednici Upravnog odbora donio je, pored odluke da se prekine sezona, i odluku da se ostavi mogućnost proširenja lige sa 12 na 14 klubova.

To će se i desiti, s obzirom na projekat koji predvodi kompanija Bemax. Doskorašnji sponzor Lovćena odlučio je da svoj novac preusmjeri u Podgoricu, pa će biti sponzor tima koji nosi ime našeg glavnog grada.

[wp_ad_camp_1]

Podgorica je bila lider Druge lige, te je bilo očekivano da izbori plasman u Erste ligu. Pandemija koronavirusa je prekinula sezonu, ali je sigurno da će Podgorica uz jakog sponzora poput kompanije Bemax igrati Erste ligu.

Potvrda te teze je i činjenica da će Podgoricu Bemax sa klupe predvoditi Zoran Kašćelan, koji je, poput igrača Lovćena, nakon odlaska Bemaxa dobio slobodu u izboru nove sredine.

Podgorica je u sezoni 2019-2020 igrala sa igračima rođenim 2000. godine i mlađim, a očekuje se da će Kašćelan angažovati nekoliko igrača, kako bi se klub borio za vrh tabele i mjesto u ABA 2 ligi.

[wp_ad_camp_3]

Kompanija Bemax već je sponzor ŽKK Budućnost, te je donirala sredstva za obnovu dvorane koja sada nosi ime Bemax Arena.

Nema dakle sumnje, Crna Gora dobija još jedan respektabilan klub koji će biti konkurent za mjesto koje vodi u ABA 2 ligu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *