Novi termini kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i baraža za Svjetsko prvenstvo

bojana mentovic cgsport

Preostala četiri kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj i Norveškoj biće odigrana u formatu turnira, koji će biti odigran u prvoj sedmici juna, odnosno od srijede do nedjelje.

To je saopšteno iz Evropske rukometne federacije (EHF), koja je odlučila da zbog pandemije coronavirusa širom svijeta, budu odložena sva takmičenja planirana za april i maj, a ista bi mogla da budu nastavljena u junu, ukoliko se epidemiološka situacija do tada stabilizuje.

Naša reprezentacija u martu je trebalo da odigra dvomeč protiv Mađarske, dok su za majski ciklus kvalifikacija bili zakazani dueli u gostima protiv Italije i Litvanije na domaćem terenu.

Tako će „lavice“ na turniru u prvoj sedmici juna odigrati preostala četiri kvalifikaciona meča, ukoliko ne dođe do novog odgađanja, a iz EHF-a je saopšteno da je 15. maj krajnji datum za eventualno novo prolongiranje.

Pomjeren je i termin baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo za rukometaše, koji je bio zakazan za početak juna.

Lavovi“ će duele protiv Češke odigrati u periodu od 29. juna do 5. jula, a podsjećamo da će izabranici selektora Zorana Roganovića prvi meč odigrati u gostima, a revanš pred našim navijačima.

Ove termine treba da potvrdi i Svjetska rukometna federacija (IHF), a ukoliko bude eventualnih novih odgađanja, odluka će biti donešena najkasnije do 12. juna.

foto: Bojana Mentović, CGsport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *