Koronavirus: Odložen kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, EHF odložio i Ligu šampiona

Utakmice četvrtfinala Lige šampiona koje je trebalo da budu odigrane prvog i drugog vikenda aprila su odgođene, kao i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je trebalo da se igra u Podgorici.

EHF je zbog aktuelne situacije sa širenjem koronavirusa širom evropskog kontinenta, donio odluku o odgađanju svih mečeva evro kupova, kao i utakmica nacionalnih selekcija koje je trebalo da budu odigrane do 12. aprila.

Iz evropske kuće rukometa je saopšteno da su odluku donijeli nakon analize situacije u komunikaciji sa nacionalnim federacijama i klubovima, a uzimajući u obzir da je najvažnije zdravlje igračica, trenera, zvaničnih lica i navijača.

Prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona Budućnost – Esbjerg trebalo je da bude odigrana petog aprila u Bemax Areni, a revanš sedam dana kasnije u Danskoj.

Odložen i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju koji je trebalo da bude održan u Podgorici od 20. do 22. marta, odgođen je zbog aktuelne situacije sa širenjem koronavirusa širom planete, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije (IHF).

Turnir će biti održan u junu. Naknadno će biti određen tačan termin.

Na turniru u Podgorici, rivali naše reprezentacije trebalo je da budu Norveška, Tajland i Rumunija. Plasman na Olimpijske igre obezbijediće dvije prvoplasirane selekcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *