Odbojkaški i Rukometni savezi: Bez publike na svim utakmicama

cgsport

Odbojkaški i Rukometni savez Crne Gore saopštili su danas da će se sve utakmice pod njihovom nadležnosti igrati bez prisustva publike do daljnjeg.

“Odlukom Ministarstva zdravlja Vlade Crne Gore zabranjeno je prisustvo publike na svim sportskim manifestacijama uključujući i utakmice nacionalnog prvenstva u svim kategorijama. Klubovi domaćini su obavezni da omoguće prisustvo utakmici sljedećim osobama:

Ekipi koja igra utakmicu i to: 16 igrača + 4 službena lica.

Službenim licima (sudije, delegati/kontrolori, zapisničari/mjerioci, redari, doktor, čistači, kao i mediji).

Svim ostalim licima je strogo zabranjen ulazak u dvoranu.

S obzirom na to da su utakmice kadetske i Prve muške lige vezane, nije dozvoljeno prisustvo igračima kadetskih ekipa na utakmici Prve muške lige i obratno”, stoji u saopštenju Rukometnog saveza.

Odbojkaški savez Crne Gore

“Obavještavamo Vas da je, na osnovu zaključaka Nacionalnog koordinacionog tijela, Ministarstvo zdravlja Crne Gore dana 10.03.2020.godine donijelo naredbu o stupanju na snagu odluke o zabrani održavanja sportskih manifestacija sa prisustvom publike. Dakle, sportski događaji, nacionalni i međunarodni, održavaju se bez prisustva publike. Eventualni dolazak timova iz najpogođenijih područja se odlaže do daljnjeg.

Iz tog razloga, svi klubovi domaćini u obavezi su da prilikom najava utakmica obavijeste da će se one igrati bez publike i da zabrane ulazak na tribine gledaocima do daljnjeg, tj. do zvaničnog okončanja ove mjere od strane nadležnih institucija, navedeno je u dopisu Odbojkaškog saveza Crne Gore odbojkaškim klubovima.

U trenutku kada državi prijeti gotovo izvjesna importacija novog koronavirusa poseban akcenat se mora staviti na individualnu odgovornost i ponašanje svakog pojedinca i nepoštovanje ovih mjera podliježe zakonskoj odgovornosti.

Odbojkaški savez Crne će pratiti situaciju u narednom periodu i eventualno, shodno potrebi, donijeti nove odluke, na osnovu preporuka nadležnih državnih organa”, navodi se iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

foto: CGsport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *