Janković: Stanje je sve gore i gore, više nema slobodnog vremena i druženja, prodavnice su prazne

marko janković fscg

Marko Janković nalazi se u državi koja je najviše pogođena koronavirusom u Evropi.

Vezista naše reprezentacije nastupa za Crotone u Serie B, a za srpski “HotSport” kaže kako stanje u Italiji alarmantno, te da je svakog dana sve gore i gore.

“Iz dana u dan stanje se sve više pogoršava, iako na početku niko nije smatrao virus za ozbiljno, moji saigrači, drugovi… Sada je stanje alarmantno. Cjelokupna situacija na mene utiče tako što više vodim računa o tome kuda se krećem, pokušavam da budem što manje u kontaktu sa ljudima, nakon treninga vreme provodim kod kuće i ne izlazim do sjutrašnjeg treninga”, kaže Janković.

On dodatno objašnjava kako izgleda stanje na Apeninima.

“Više nema slobodnog vremena. Ne možete da se opustite uz kaficu sa prijateljima, da se prošetate… U restoranima su sada stolovi odvojeni po dva metara, a samo po dvije osobe mogu da sjednu za istim stolom. U ogromnim marketima je skoro sve prodato, ljudi su uzeli zalihe hrane za po mjesec, do dva, Opreme za higijenu, maske, alkohol za dezinfekciju ruku i sličnih higijenskih proizvoda nema u prodaji, ne može da se pronađe ni najobičnija maska”.

Mečevi u Italiji su suspendovani, iako je na jugu države situacija bolja.

“Situacija je jako čudna, ali na svu sreću na jugu Italije je situacija mnogo bolja, za sada nema nijedan slučaj oboljelih. Ipak, fudbal pred praznim tribinama ne može da se opiše, kao da vam nedostaje dio sebe. Prvenstvo je ukinuto do trećeg aprila u svim takmičenjima. Kada idemo na gostovanja obavezno je nošenje rukavica i maski”, zaključuje Janković.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *