EHF se pita: Može li iko prestići Jovanku Radičević?

zrk buducnost

Može li iko prestići Radičević kao najboljeg strijelca takmičenja? Pita se EHF u analizi tek gotove glavne runde Lige šampiona.

Slijede četvrtfinala, a Evropska rukometna federacija izdvojila je četiri ključne tačke uoči starta borbe za plasmman na finalni turnir u Budimpešti.

Jedna od njih posvećena je Jovanki Radičević, tačnije, EHF se pita da li iko može prestići najboljeg strijelca takmičenja.

Anita Gorbicz je u sezoni 2011-2012 postigla 133 gola, što je rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni.

EHF navodi da Jovanka ima sezonu života u Ligi šampiona, te da je tri gola dijele od brojke 100 – s obzirom da Budućnost igra četvrtfinale, jasno je da će tu magičnu cifru prebaciti.

Krilo naše reprezentacije postigla je deset ili više golova u pet utakmica ove sezone, a najmanje puta se u listu strijelaca na jednoj utakmici upisala protiv Bietigheima, kada je četiri puta tresla mrežu njemačkog predstavnika.

Jovanka je dakle najbolji strijelac takmčenja, sa čak 19 golova više Slovenke Ane Gros (78). Katrin Klujber iz FTC-a je drugoplasirana sa 84 gola, ali se njena ekipa nije plasirala u četvrtfinale.

foto: ŽRK Budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *