Janović na Sajmu sporta u Nikšiću: Teško da postoji koja repezentacija ili ekipa čiji članovi ne dolaze baš iz Nikšića

Crna Gora je jedina država koja ima status perspektivnog sportiste, u kojoj je sport uređeniji danas nego ikada, a sportski sistem značajno unaprijeđen, saopštio je ministar sporta i mladih, Nikola Janović u Nikšiću.

Janović je ozvaničio otvaranje Sajma sporta u Sportskom centru u Nikšiću i ukazao da je Ministarstvo na čijem je čelu predano radilo u protekle tri godine i da su rezultati veoma vidljivi.

”Paralelno je rađeno i na sistemu nagrađivanja crnogorskih sportista, pa je Crna Gora postala vodeća država, ne samo u regionu, kada je riječ o nagradama koje se dodjeljuju za postignute rezultate. Samo ove godine kroz nacionalne sportske saveze podržali smo 276 talentovanih sportista”, naveo je Janović.

Govoreći o Sajmu sporta, ministar je ukazao, da je cilj te manifestacije jačanje kulta državne reprezentacije, ali prije svega promocija opštinskih klubova.

”Opštinski sportski klubovi su baza naše reprezentacije i bez njih ne bi bila uspješna kao sada. Teško da postoji koja repezentacija ili ekipa, čiji članovi ne dolaze baš iz Nikšića”, ocijenio je Janović.

On je ukazao da je velika čast igrati za reprezentaciju svoje države, a veliki ponos kada pod državnom zastavom sportisti osvoje medalju.

”Dok igrate, na leđima nosite snove jedne nacije, što je i velika čast, obaveza, ali i privilegija. Siguran sam da ovdje među vama ima i onih koji će na najbolji način u budučnosti predstavljati Crnu Goru”, rekao je Janović.

izvor: MINA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *