Janović na Sajmu sporta u Nikšiću: Teško da postoji koja repezentacija ili ekipa čiji članovi ne dolaze baš iz Nikšića

Crna Gora je jedina država koja ima status perspektivnog sportiste, u kojoj je sport uređeniji danas nego ikada, a sportski sistem značajno unaprijeđen, saopštio je ministar sporta i mladih, Nikola Janović u Nikšiću.

Janović je ozvaničio otvaranje Sajma sporta u Sportskom centru u Nikšiću i ukazao da je Ministarstvo na čijem je čelu predano radilo u protekle tri godine i da su rezultati veoma vidljivi.

”Paralelno je rađeno i na sistemu nagrađivanja crnogorskih sportista, pa je Crna Gora postala vodeća država, ne samo u regionu, kada je riječ o nagradama koje se dodjeljuju za postignute rezultate. Samo ove godine kroz nacionalne sportske saveze podržali smo 276 talentovanih sportista”, naveo je Janović.

[wp_ad_camp_1]

Govoreći o Sajmu sporta, ministar je ukazao, da je cilj te manifestacije jačanje kulta državne reprezentacije, ali prije svega promocija opštinskih klubova.

”Opštinski sportski klubovi su baza naše reprezentacije i bez njih ne bi bila uspješna kao sada. Teško da postoji koja repezentacija ili ekipa, čiji članovi ne dolaze baš iz Nikšića”, ocijenio je Janović.

[wp_ad_camp_3]

On je ukazao da je velika čast igrati za reprezentaciju svoje države, a veliki ponos kada pod državnom zastavom sportisti osvoje medalju.

”Dok igrate, na leđima nosite snove jedne nacije, što je i velika čast, obaveza, ali i privilegija. Siguran sam da ovdje među vama ima i onih koji će na najbolji način u budučnosti predstavljati Crnu Goru”, rekao je Janović.

izvor: MINA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *