Telekom 1. CFL: Moraitis gura Budućnost ka tituli, Sutjeska deklasirana u Pljevljima

fk buducnost

Odigrana su prva tri susreta u okviru 22. kola Prve crnogorske Telekom fudbalske lige.  Pobjede su ostvarili Budućnost, Rudar i Grbalj. 

Fudbaleri Budućnosti upisali su novu pobjedu (1:0), a njen tvorac je bio Grk Moraitis koji je upisao svoj treći gol na isto toliko odigranih mečeva. Pokazuje se da je ogromno pojačanje za Budućnost u napadu. Njegov gol koji je postigao u 73. minutu na asistenciju Petra Grbića bio je dovoljan za nova tri boda.

Podgoričani su uvećali prednost na tabeli u odnosu na Sutjesku pošto su Nikšićani doživjeli debakl na gostovanju u Pljevljima. Naime, Sutjeska je poražena sa ubjedljivih 5:1 od ekipe Rudara kome je ovo treća pobjeda u nizu od početka proljećnog dijela šampionata. Pljevljaci su poveli u šestom minutu kada je siguran sa bijele tačke bio Tiago Faria. Na 2:0 je povisio Igor Ćuković u 21. minutu što je bio konačan rezultat prvog poluvremena. Početkom drugog poluvremena Vule Vujačić je povisio na 3:0 (47. minut), da bi tri minuta kasnije Sutjeska postigla počasni pogodak preko Marka Vučića koji je bio siguran sa penala.  Svojim drugim golom na meču Tiago Faria  je u 57. minutu meča povisio na 4:1, a konačan rezultat postavio je Stijepović u 83. minutu. Treba istaći da je Šofranac dobio crveni karton u petom minutu kada je skrivio penal, čime je posao Pljevlacima bio znatno olakšan.

Prvi meč današnjeg programa odigran je između Koma i Grblja, a čitav plijen su ponijeli gosti iz Radanovića efektnim pogotkom Kordića u 90. minutu.

Nakon ovog kola, Budućnost je pobjegla Sutjesci na, čini se, nedostižnih 11 bodova prednosti. Grbalj se ovom pobjedom približio direktnom rivalu na samo dva boda zaostatka i biće veoma zanimljivo u nastavku sezone u borbi za opstanak. Rudar je novom pobjedom uveliko pobjegao od zone ispadanja.

foto: fk budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *