Hadžibegić: Dosta pozitivnih stvari, ne razumijem Aston Villu, računam na igrače iz crnogorske lige

fscg

Faruk Hadžibegić, selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, 2020. godinu vidi kao godinu oporavka “hrabrih sokola”.

Bosansko-hercegovački stručnjak vrijeme do martovskih prijateljskih mečeva provodi obilazeći terene na kojim nastupaju naši reprezentativci, od Španije, Italije, preko Belgije, pa do Crne Gore.

“Svi uglavnom igraju, a tu situaciju nijesmo imali ranije. Ima dosta pozitivnih stvari, što je bitno”, kaže Hadžibegić za Dnevne novine.

Problema ipak ima. Vladimir Jovović je povrijedio zadnju ložu i pauziraće oko 20 dana, Marko Simić nema klub. Ni stanje sa golmanima nije bolje, jer je jedini standardan Milan Mijatović u svom Levskom. Mladi Matija Šarkić igrao je odlično u škotskom Livingstonu, ali ga je Aston Villa povukla sa pozajmice, iako joj realno gledano, nije potreban.

“Što se tiče golmana, to je to, mi nemamo bolje. Mislili smo da imamo rješenje sa Šarkićem, ali Aston Villa ga je vratila, što za nas nije dobro. Ne razumijem to. Imali su dva iskusna golmana na raspolaganju, a onda su doveli još iskusnijeg Pepea Reinu. Pričao sam sa Matijom, nije želio da se vrati iz Škotske, ali Aston Villa je tako odlučila i niko tu ništa ne moji že da uradi”.

Prati Hadžibegić i crnogorski fudbal.

“Ostajem pri tome da se našoj ligi mora dati šansa, da se trenerima treba dati satisfakcija za rad. I tu se ništa neće promijeniti što se mene tiče. Međutim, jasno je da se igrači iz našeg prvenstva mogu izboriti za status kada su svi reprezentativci iz inostranstva spremni, ali pratimo ih sve”.

“Nećemo da odustanemo ni od koga, gledamo momke koji su već reprezentativci, gledamo neke nove. Zato stalno idemo na utakmice. Međutim, ne mogu sada da garantujem da će neko biti pozvan, a neko ne”, zaključuje za Dnevne novine Hadžibegić.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *