Skandal: U Tivtu fizički napadnuta sutkinja na rukometnom meču Kupa Crne Gore!

Jelena Mitrović, rukometna sutkinja sa međunarodnim iskustvom, napadnuta je u Tivtu, na utakmici četvrtfinala Kupa Crne Gore između drugoligaša Tivta i člana Feniksa koji se takmiči u Prvoj ligi!

Ona je prija dva dana napadnuta na terenu od jednog ili više lica (tek će se utvrditi), prenosi Pobjeda.

Veće posljedice spriječili su trener domaćih Đorđo Peruničić, delegat Nazim Demirović i njena koleginica Anđelina Kažanegra. Do incidenta je došlo nakon što je u posljednjoj sekundi za gošće dosuđen sedmerac za pobjedu od 22:21.

U tom trenutku crveni karton dobio je Zoran Božović, asistent prvog trenera, zbog toga što je nogom udario u zapisnički sto. I to nije sve. Nakon gola gošći iz Podgorice, golmanka domaćih Katarina Bandović u lice se unijela sutkinji Mitrović.

“Sutkinja Mitrović je napadnuta sa leđa, prvo počupana za kosu, a nakon toga je završila na terenu. Uz pomoć trenera domaće ekipe, delegata i njene koleginice izvučena je iz haosa, posljedice su mogle biti veće. Srećom, dok je ležala na terenu, nije dobila udarac. Uspjeli su nakon toga da dođu do svlačionice, zaključali se i čekali policiju. Za to vrijeme neko im je lupao na vrata”.

“Organizacija utakmice je bila slaba, domaćin nije ispoštovao propozicije takmičenja, a publika se nije mogla obuzdati. Golmanka domaćih Bandović je po završetku meča stala ispred sutkinje Mitrović i unijela joj se u lice, a onda je nastao haos. Savez je obavezan, odnosno direktor Lige, da na osnovu izvještaja službenih lica, donese odluke. Utakmica se završila u regularnom vremenu, biće registrovana postignutim rezultatom”, kazao je direktor Lige Milorad Vujošević.

Vujošević je istakao da od završetka utakmice, a kraj je bio u nedjelju oko 21 sat, treba da prođe 48 sati dok se izjave ne sakupe.

“I Bandović i Božović će biti sankcionisani. Tivat će biti kažnjen zbog slabe organizacije utakmice. Drugi put u ovoj sezoni im se dešava da publika ulazi na teren nakon završetka utakmice. Bili su kažnjeni 400 eura zbog slabe organizacije, odnosno bili su sankcionisani na osnovu propozicija”, dodao je Vujošević.

I sudije i delegat bili su u policiji gdje su dali izjave, prenosi podgorički list.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *