Danka Kovinić: Vjerujem da ću igrati u Tokiju

itf

Kako se bliže Olimpijske igre, tako se i polako kristališe spisak učesnika na istim. Naša najbolja teniserka, Danka Kovinić trenutno ne zauzima pozicju na WTA listi koja joj garantuje plasman na OI ali ipak ona vjeruje da će stvari doći na svoje i da ćemo je bodriti u Tokiju. 

To ne bi bio prvi nastup na OI za Danku pošto je učestvovala u Rio de Žaneiru 2016. godine. Za to iskustvo vezuju je sjajne uspomene počev od borbe za normu koja garantuje plasman, preko nestvarnog otvaranja pa sve do povratka kući.

“Kako na Olimpijskim igrama tako i na svakom drugom turniru, pored mog imena je zastava Crne Gore. Ali na olimpijskom turniru su emocije mnogo jače. Najveća razlika u odnosu na ostale velike turnire je što su tu i drugi naši sportisti, što se osjećam kao dio jednog velikog tima i što podržavamo jedni druge maksimalno. Kada se mislima vratim u 2016. godinu rekla bih da je jedna od najljepših u mojoj karijeri”.

“Definitivno su Igre u Riju obilježile taj period. Iz ovog ugla kad gledam čini mi se da je bilo lakše stići do norme tada, nego što će to biti za Tokio, ali vjerujem da ću uspjeti. Najveća motivacija je bila to što sam znala da odlaskom u Rio pišem istoriju za crnogorski sport, kao prva predstavnica naše zemlje u tenisu. Na to sam veoma ponosna. Ali definitivno najljepši momenta je bilo otvaranje Igara, to ću vječno pamtiti. Taj osjećaj nestrpljenja, a pomalo i straha, dok sam čekala u tunelu da nas prozovu. Onda se čulo “Montenego”, i naša delegacija je izašla pred punu Marakanu, taj osjećaj je nevjerovatan”, ističe Danka.

Kada je u pitanju plasman na predstojeće OI u Tokiju, Danki je potrebno da, 8. juna ove godine, bude rangirania do 56. mjesta na planetarnoj listi. Ta lista biće donekle proširena, jer je maksimalan broj takmičara po jednoj zemlji na olimpijskom turniru četiri. Trenutno je rangirana oko 90. mjesta na WTA listi.

“Konačno je krenula forma na bolje. Prošle godine sam se vratila u prvih 100 na WTA listi, nakon lošeg perioda. Bilo je dosta prepreka ali sam se izborila i našla igru koja je donosila pobjede i napredak. Ova sezona nije baš počela kako sam planirala, imala sam povredu tetive kvadricepsa i to je znatno usporilo moj pripremni proces za sezonu. Odigrala sam samo jedan turnir i morala sam opet da pauziram. Sada polako krećem sa turnirima od Akapulka, Indijan Velsa, Majamija gdje se nadam da će forma biti dobra i da ću uzeti dovoljan broj poena kako bih obezbijedila glavni žrijeb Rolan Garosa i normu za Tokio”, zaključila je Danka.

foto: itf

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *