Borba za Eurobasket: Gdje gledati Crnu Goru, kako “crveni” mogu do EP, termini mečeva kvalifikacija

fiba

Crnogorska košarkaška reprezentacija duelom sa Velikom Britanijom večeras od 19 časova započinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Poput dva prethodna prvenstva, i ovaj Eurobasket održaće se u više država, tačnije četiri. Mečevi će biti igrani u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji, uz nokaut fazu u Berlinu.

Prvi put će na parketu naši izabranici biti večeras, nakon istorijskog, prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu, a CGsport vam donosi sve što treba da znate uoči borbe za Eurobasket.

Gdje gledati utakmice?

Utakmice Crne Gore, osim u “Morači”, možete pratiti putem RTCG-a. Nacionalni servis otkupio je prava za prenos utakmica nacionalnog tima.

Ko je u grupi sa Crnom Gorom?

U grupi G pored Crne Gore su još i Francuska, Velika Britanija i jedan od domaćina turnira, selekcija Njemačke.

Raspored utakmica reprezentacije Crne Gore

Crna Gora prvo kolo će igrati sa Velikom Britanijom večeras od 19 časova. U drugom kolu 24.02.2020. “crveni” gostuju Francuzima. Slijedi devetomjesečna pauza do dvostrukog gostovanja, meča u Njemačkoj 26.11.2020, te duela sa Velikom Britanijom tri dana kasnije.

Kvalifikacije ćemo zaključiti u februaru naredne godine. Prvo nam u goste stiže Francuska 19.02.2020, dok će tri nakon tog duela u Crnu Goru stići Njemci.

Kako Crna Gora može do Eurobasketa?

Ukoliko večeras slavi, Crna Gora je blizu Eurobasketa, no ipak će morati da ostvari barem još jednu pobjedu. Njemci su kao domaćini siguran učesnik Evropskog prvenstva i očekuje se da igra rasterećeno. Francuska je apsolutni favorit grupe, ne očekuje se da će kiksati protiv nas ili Britanaca, pa se računa da su već na prvenstvu.

Naši momci igraće mečeve odluke sa Britancima. Pobjede u dvomeču sa njima garantuju plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak, Šehović, Cobbs i drugovi moraće da na terenu potvrde kvalitet protiv objektivno slabije selekcije čija košarkaška tradicija je daleko ispod crnogorske.

Naši mogu i sa jednim trijumfom na Eurobasket, ako Britanci izgube sve mečeve, te slave protiv nas manjom razlikom od one koju mi njih savladamo.

Jasno je dakle, večeras je prilika da napravimo prvi korak ka Eurobasketu što bi bio veliki uspjeh nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *