Janović primio crnogorske karatiste: Mladi reprezentativci ponos države

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti.

“Podsjećamo da su Vladimir Mijač koji je osvojio srebrnu medalju u katama, kao i Bojan Bošković i Predrag Smolović koji su osvojili srebrne i Andrija Danilović i Emre Saljiu bronzane medalje u borbama, na osnovu navedenih rezultata stekli status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

Ministarstvo u kontinuitetu prepoznaje i nagrađuje rezultate u mlađim kategorijama, sa ciljem da dodatno motiviše mlade sportiste da nastave da na najbolji način predstavljaju svoju državu u Evropi i svijetu. Kada je u pitanju Karate savez ove godine je na konkursu opredijeljen rekordan iznos za ovu sportsku organizaciju koji iznosi 145.000 eura, čime je država jasno pokazala da su rezultati koje u kontinuitetu ostvaruju crnogorski karatisti adekvatno prepoznati”, stoji u saopštenju Ministarstva.

Ministar Janović rekao je da je posebno ponosan na kvalitet mladih reprezentativaca.

“Činjenica da do sada imamo blizu 50 perspektivnih sportista iz više sportova, od čega je samo sa ovog takmičenja pet po prvi put u pojedinačnom sportu, govori o kvalitetu naših mladih reprezentativaca što nas posebno čini ponosnim kao državu”, ističe Janović.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić kao i karatisti, zahvalili su se ministru Janoviću na značajnoj podršci i odgovornom odnosu Ministarstva prema ovom sportu.

Prijemu su, osim karatista i predsjednika saveza, prisustvovali i selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *