Budućnost na najtežem mogućem gostovanju: Zanimljivo i teško, volimo ovakve utakmice

Pred rukometašicama Budućnosti je jedan od najvećih izazova u sezoni – duel protiv aktuelnog šampiona Evrope, Gyorija, koji je posljednjih godina možda i najveći rival našeg predstavnika.

Biće to duel petostrukog i dvostrukog šampiona Evrope, koji bi mogao da odredi i konačan poredak u grupi 2 glavne runde, jer se dva velikana evropskog rukometa, uz francuski Brest, bore za prve dvije pozicije i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Lige šampiona.

“Gostujemo šampionu Evrope, zbog čega i očekujemo tešku i zanimljivu utakmicu. Sigurna sam da će publika biti bučna, ali to neće biti problem za nas. Želimo da igramo pametno od prvog minuta, da ne jurimo za njima, već da one jure za nama. Vjerujem da smo ih spremile na pravi način i da ćemo, prije svega, dati maksimum izuzetno bitan za ovu utakmicu”, kaže kapiten Milena Raičević.

“Imaju brz napad, dosta tečnu loptu, akcije i, prije svega, vrhunske igračice. Ko god da uđe, isto je. Za svakoga se moramo spremiti na poseban način. Najopasnije su iz tranzicije. Jer, ako gledamo na utakmicu koju su izgubili, većinu golova su dale iz brze igre. Pozicioni napad im nije bolja karika. Tranzicija je njihovo glavno oružje”, dodala je Raičević.

Uz sjajnog protivnika izabranice Dragana Adžića u Đeru očekuje i paklena atmosfera.

“Biće vrela atmosfera, nije lako igrati, ali navikli smo se. Imamo iskustvo igranja pred punim tribinama. Svi volimo ovakve utakmice”, poručila je golmanka Marina Rajčić.

Duel u Đeru počinje u 17 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *