Budućnost Bemax protiv Orlova za nastavak serije dobrih rezultata

Košarkašice Budućnost Bemaxa  sjutra  dočekuju ekipu Orlova u 13. kolu regionalne WABA lige.

Orlovi su vicešampioni Bosne i Hercegovine, no naš predstavnik u WABA ligi je apsolutni favorit.

“Očekuje nas meč protiv vicešampiona Bosne i Hercegovine, koji po tabeli ne bi trebalo da nas zabrine ili posebno optereti, ali to ne znači da ćemo olako ući u meč. Malo smo u čudnoj situaciji, jer smo posljednji meč odigrali 18. decembra, tako da smo ispali iz nekog dobrog ritma. Imali smo dobru poziciju, vezali pobjede u derbijima, ali smo neočekivano došlo do situacije da smo dugo bez utakmice”, kaže trener Budućnosti Vladan Radović.

Mladi stručnjak dodaje da očekuje da se nastavi dobra serija i put ka final fouru takmičenja.

“Ekipa Orlova je jača u odnosu na prvi meč koji smo dobili lagano, ali bez obzira na sve vjerujem da će moje igračice nastaviti dobru seriju i nastaviti da koračamo ka svom cilju, a to je final four”.

Nikolina Džebo, krilni centar “plavih” vjeruje u nastavak pozitivne serije.

“Orlovi su se pojačali, ali bez obzira na to imamo ulogu favorita i moramo je opravdati. Odradile smo maksimalnu seriju derbija, napravile sebi dobru situaciju, praktično već zagazile ka final fouru, ali sada to u ovim mečevima protiv ekipa iz donjeg dijela moramo potvrditi. Vjerujem da ćemo nastaviti dobar niz”, rekla je Džebo.

Prvi put u timu trebala bi da bude talentovana juniorka Anastasija Drobnjak, koja je u mečevima crnogorske lige skrenula pažnju na sebe.

“Neočekivano smo dugo bez utakmice, ali vjerujem da nas to neće poremetiti. Moramo opravdati očekivanja protiv Orlova, dokazati da smo kvalitetnije i pokazati da s razlogom imamo velike ambicije”, rekla je Drobnjak.

Utakmica u “Bemax Areni” igra se u četvrtak od 17 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *