Poraz od Hrvatske nakon sjajnog prvog poluvremena

Jozo Cabraja / kolektiff ehf

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Rukometaši naše reprezentacije doživjeli su poraz na startu Evropskog prvenstva. Bolji od naših reprezentativaca bili su igrači Hrvatske koji su slavili rezultatom 27:21.

Meč protiv popularnih “kauboja” pokazao je koliko su nas oslabile povrede glavnih igrača koje su se desile par dana prije početka prvenstva. Nakon sjajnog prvog poluvremena koje smo završili sa jednim golom viška (13:12), u drugom dijelu očekivano dolazi do pada i neminovnog poraza.

Svakako, mnogo pozitivnih stvari se vidjelo večeras u Gracu.  Počev od golmana Simića, preko sjajnih bombardera Lipovine i Čavora, do supertalentovanog Aleksandra Bakića. Raduje srčana igra gotovo svih reprezentativaca i borba za svaku loptu u momentima kada je već bilo sve gotovo. To nam daje nadu da iako oslabljeni imamo šanse u narednim mečevima protiv Bjelorusije i Srbije.

Kada je u pitanju ekipa Hrvatske, bolji od ostalih bili su Čindrić sa šest golova te Horvat i Marić koji su postigli po četiri gola.

Sa druge strane, u našoj reprezentacija golovima su se istakli sjajni Nemanja Grbović sa šest golova i Vladan Lipovina koji se četiri puta upisao u listu strijelaca.

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Srbije u subotu sa početkom od 18:15h.

foto: Jozo Cabraja / kolektiff , EHF

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *