Kapisoda: Bez imperativa i pritiska, vjerujem da je vrijeme za prvu pobjedu

stefan ivanovic, rscg

Muška rukometna reprezentacija nalazi se u Sloveniji, gdje je danas (subota, 17:00) i sjutra očekuju prijateljski mečevi sa domaćinom i Makedonijom.

“Lavovi” su na spektakularan način izborili plasman na Evropsko prvenstvo, nakon velikih pobjeda nad svjetskim prvacima Danskom i Ukrajinom u Podgorici.

Izabranici Zorana Roganovića igraju u sjajnoj formi i u svojim klubovima, no euforiju pred početak šampionata (deveti januar) ne želi predsjsednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda.

“Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu u izuzetno jakoj konkurenciji. Kao što to nijesmo radili sa ženskom reprezentacijom uoči Svjetskog prvenstva, tako ni sada pred ove momke ne treba postavljati bilo kakve imperative i stvarati pritisak jer su prethodna četiri nastupa na EP pokazali da ne smijemo biti previše euforični i najavljivati neke velike, nerealne stvari. Moramo da budemo realni, svjesni da smo u vrlo jakoj konkurenciji, a ono što se mora imati je pravi pristip, koji su momci pokazali nebrojano puto do sada i u takvim okolnostima uopšte se ne plašim za rezultat”, kazao je Kapisoda, prenosi “Pobjeda“.

Legendarno krilo našeg nacionalnog tima pak vjeruje da je došao trenutak da “lavovi” ubilježe prvi trijumf na prvenstvu Evrope.

“Iskreno bih želio da se napravi iskorak i mislim da je ova ekipa spremna da konačno ostvari prvu pobjedu i proba da se domogne drugog kruga ako se stvore uslovi za to. Savez je uradio sve da ekipi i stručnom štabu obezbijedi kvalitetne uslove za pripreme”, zaključio je Kapisoda.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *