Crna Gora domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

bojana mentovic cgsport

Crna Gora dobila je domaćinstvo kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. To je odluka Svjetske rukometne federacije (IHF) koja je našoj državi dala prednost u odnosu na Rumuniju koja je, takođe, podnijela kandidaturu za organizaciju turnira.

”Lavice”, petoplasirane sa Svjetskog prvenstva u Japanu, tako će se pred svojim navijačima protiv Norveške, Rumunije i Sjeverne Koreje boriti za jedno od dva mjesta koja vode na najveću svjetsku smotru sportista.

Kvalifikacioni turnir na programu je od 20. do 22. marta naredne godine u Podgorici.

”IHF je ukazao veliko povjerenje našem savezu donošenjem odluke da nam povjeri organizaciju turnira. Za Savez i Crnu Goru to je veliko priznanje, ali i obaveza da u martu naredne godine budemo dobri domaćini našim gostima iz Norveške, Rumunije i Sjeverne Koreje. Uradićemo sve u cilju kvalitetne pripreme turnira, u nadi da ćemo opravdati povjerenje i doprinijeti da ”lavice” uz podršku navijača ostvare cilj i izbore treće učešće na olimpijskim igrama, što bi bila kruna generacije koja je mnogo puta do sada obradovala Crnu Goru”, kazao je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, nakon što je IHF objavio odluku.

IHF je odlučio da Španija bude domaćin turnira na kome će još nastupiti Švedska, Argentina i Senegal, dok će Mađarska biti domaćin Rusiji, Srbiji i Kini.

Plasman na Olimpijske igre pored domaćina Japana, obezbijedili su Francuska (šampion Evrope), Holandija (šampion svijeta), Brazil (pobjednik Panameričkih igara), Južna Koreja (pobjednik azijskih kvalifikacija) i Angola (pobjednik afričkih kvalifikacija).

foto: Bojana Mentović, CGsport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *