Srđan Bošković jedini Crnogorac na Svjetskom prvenstvu

U gradu američkom Anahajmu u Kaliforniji juče je počelo IBJJF prvenstvo svijeta u disciplini No Gi brazilskog džiu džicua.

Trofejni crnogorski borac iz kluba brazilskog džiu džicua Mata Leao, Srđan Bošković, biće jedini takmičar iz Crne Gore na ovom šampionatu.

Bošković će kao aktuelni vicešampion Evrope u disciplini No Gi (bez kimona) nastupiti u nedjelju u kategoriji do 79,5 kilograma u diviziji braon pojaseva.

U ovoj takmičarskoj sezoni Bošković je osvojio duplo srebro, nastupivši u težinskoj a zatim i u open kategoriji, na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi u Rimu. Tome su prethodila dva zlata sa IBJJF Minhen Opena (jedno u discipilini Gi a drugo u disciplini No Gi), potom zlato sa IBJJF Budapest opena u Mađarskoj kao i dvije bronzane medalje u disciplini GI na Rome Openu.

Bošković je nakon prvenstva Evrope nastavio sa pripremama i treninzima u matičnom klubu pod vođstvom trenera, braće Jokmanović, dok je same pripreme finiširao u Njujorku u A-Force International akademiji i Renzo Gracie akademiji pod okriljem trenera Andre ,,Tim“ Monteira, odakle će nastaviti za Kaliforniju.

“Spreman sam i dugo sa radio da bih došao do ovog nastupa. Daću sve od sebe da dostojno predstavim i pokažem da je brazilski džiu džicu koji se radi u Crnoj Gori u klubu Mata Leao u svjetskom rangu i da zaslužuje pažnju. Očekujem dobar plasman jer smatram da sam u vrhu svoje kategorije”, izjavio je Srđan Bošković.

foto: Bošković prvi sa lijeva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *