Bokan: Bartomeu mi potvrdio da je šampion ABA lige siguran učesnik Evrolige

Predsjednik KK Budućnost Voli je danas svojom izjavom za sajt podgoričkog kluba odagnao sve dileme oko učešća šampiona ABA lige u Euroligi.

Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti.

“Želim da obavijestim sve ljubitelje KK Budućnost Voli i naše vjerne navijače da sam danas razgovarao na više tema sa Jordi Bartomeuom, prvim čovjekom Evrolige. Na osnovu razgovora, ovom prilikom vas obavještavam da mi je Bartomeu dao informacije koje nijesu samo njegovo lično mišljenje, nego predstavljaju i odluke sa skupštine Eurolige – da je šampion ABA lige siguran učesnik Evrolige.

U daljem razgovoru mi je potvrdio da je to stav i za naredne godine i ne odnosi se na wild card, te da je ABA region važan za Evroligu i da je neizostavan dio njihovih strateških planova. Mi smo kao dobro organizovan, savremen klub koji pred sobom ima velike ciljeve, veoma zadovoljni pogledima Evrolige na naš region.

Na nama je da se isključivo skoncetrišemo na igru i da ponovimo istorijski uspjeh osvajanja ABA lige u sezoni 2017/18. Sve dezinformacije na ovu temu su klasične špekulacije ljudi koji su protivnici ABA lige, jer je moje pitanje bilo direktno i jasno kao i odgovor koji nije ostavio mjesta sumnji.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *