Johansson nezadovoljan, Jauković: Da što prije zaboravimo ovaj meč

per johansson cgsport.me

Start šampionata i unaprijed dobijena utakmica pokazali su se kao problem za žensku rukometnu reprezentaciju, koja je tek u finišu prelomila meč sa Senegalom.

“Nijesam zadovoljan izdanjem koje smo prikazali, ali mogu da budem zadovoljan što smo slavili sa četiri gola razlike”, rekao je selektor Per Johannson, te dodao:

“Odigrali smo dobro u odbrani u posljednjih 15-20 minuta, a u tim trenucima do izražaja je došlo i iskustvo naših igračica koje su riješile neke situacije u napadu. Senegal je očekivano, pokazao da je ozbiljan protivnik, ali u prvom poluvremenu su imale više energije od nas i to je nešto što ne smijemo da dozvolimo”.

 

Finiš prvog dijela pripao je Senegalu, koji je uspio da napravi preokret i na poluvrijeme ode sa golom prednosti (15:14), koju je početkom nastavka uvećao na dva gola (19:17).

“Najvažnije je da što prije zaboravimo ovaj meč i da ispravimo greške koje su nam se dešavale. Upisale smo dva boda, a sigurno da igra nije bila na željenom nivou, naročito u odbrani. Promašile smo dosta zicere i greške iz napada su se prenosile i u odbranu. U posljednjih 15-ak minuta odbrana je bila na željenom nivou i tako moramo da odigramo protiv Kazahstana. Senegal nam je pokazao da nema lakih protivnika i da u svakom meču moramo da budemo na maksimalnom niovu”, kazala je Đurđina Jauković, najefikasnija igračica u našem timu.

foto: Bojana Mentović, CGsport.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *