Mijović: Rivalstvo koje je doprinijelo da se crnogorska košarka podigne na viši nivo

aba

Rivalstvo Mornara i Budućnosti doprinijelo je da se crnogorska košarka podigne na viši nivo, a utakmice u Baru su uvijek bile teške i neizvjesne. 

Ovim riječima duel dva crnogorska predstavnika u ABA ligi najavio je trener Budućnost Volija Petar Mijović.

“Kao što sam rekao i prije nekoliko sedmica za nas je svaki sledeći meč derbi. Tako smo pristupali svakom prethodnom a tako ćemo pristupati i svakom idućem meču sa posebno izraženom motivacijom, fokusom i koncentracijom na prvi sledeći meč u Baru. Suštinski godinama unazad razvilo se jedno ozbiljno rivalstvo na terenu između ova dva kluba. Mislim da je to jedna situacija koja je u mnogome doprinijela da se i crnogorska košarka podigne na visoki nivo”.

“Utakmice u Baru su uvijek bile izuzetno teške i zahtjevne i očekujem da to bude i ovog puta, da bude utakmica na jednu loptu. Izuzetno respektujemo prevashodno napadački potencijal koji ekipa Mornara ima, njihovu trenutnu poziciju na tabeli jer su zaključno sa našom utakmicom odigrali sve utakmice sa ekipama iz gornjeg doma. Zasigurno zahtijevaju jednu maksimalnu energiju, čvrstinu i koncentraciju ukoliko želimo, a mi zbilja želimo, da nastavimo pobjednički niz i da pokušamo u Baru da u dobroj utakmici dođemo do situacije da iskoristimo svoje prednosti i da savladamo Mornar”, zaključuje Mijović.

Luka Božić odigraće svoj prvi crnogorski derbi.

“Upoznat sam da je ovo veliki derbi i očekujem da će doći veliki broj navijača. To je derbi i ABA Lige i crnogorske košarke. Što se tiče naše forme, ulazimo u dobar ritam i nadamo se da ćemo nastaviti tako i u Baru. Pobjeda bi nam bila veliki podstrijeh zato što imamo nakon Mornara dvije jake utakmice u Evrokupu, kao i dva derbija u ABA Ligi. Mornar je skup odličnih pojedinaca, od Lukovića koji je najbolji bloker lige, Pulena koji je najbolji skorer i vjerujem da im je spoljna linija najjače oružije i da na njih treba obratiti posebnu pažnju”, kaže Božić.

Utakmica u “Topolici” igra se u subotu sa početkom od 20 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *