Hadžibegićev bilans: Nula golova, diskutabilni spiskovi i sistem koji ne postoji

fscg

Pred kraj jula, tačnije 25. dana sedmog mjeseca 2019. godine, Crna Gora je dobila petog selektora seniorske fudbalske reprezentacije.

Nepuna četiri mjeseca kasnije, na press konferenciji uoči prijateljskog meča sa Bjelorusijom selektoru je postavljeno pitanje: Da li ste razmišljali o ostavci?

Bosansko-hercegovački stručnjak bio je „iznenađen pitanjem“, te rekao da „o tome nije razmišljao“.

Bilans Hadžibegića

Debi na klupi Crne Gore Hadžibegić je imao u prijateljskom meču sa Mađarskom, kada su gosti poveli, a onda golovima Kosovića i Mugoše naši momci stigli do preokreta i pobjede.

Činilo se tada da će stvari krenuti na bolje, ali četiri meča kasnije, situacija je očajna.

Crna Gora prvo je u Podgorici deklasirana od strane Češke sa 0:3, uslijedio je remi sa Bugarskom od 0:0 u veoma skromnom meču obje ekipe, da bi pravi potop tek uslijedio.

Kosovo je slavilo sa 2:0 u Prištini, a onda je uslijedilo gostovanje Engleskoj koja odavno nije igrala u ovakvom ritmu.

Rezultat je poznat, sedam golova u našoj mreži, koje ne treba dodatno objašnjavati.

Dolazimo do bilansa Hadžibegića: Pet mečeva, jedna pobjeda, i to u prijateljskom meču, uz tri poraza i jedan remi u zvaničnim mečevima.

Gol razlika je još poraznija, ne brojeći prijateljski meč, Crna Gora u zvaničnim utakmicama pod komandom Hadžibegića nije postigla niti jedan gol, a primila ih je čak 12.

Izbor igrača

Pored sistema igre, koji se nije vidio, te se ni dalje ne vidi pod palicom bivšeg igrača Sarajeva, Betisa i Sochauxa, diskutabilan je bio i izbor igrača.

Hadžibegić je naime na svojim spiskovima često imao tek dva napadača, ili samo dva štopera, a njegovi eksperimenti nijesu dali rezultata. Crna Gora niti se brani, niti napada. Ostaje izgubljena, što protivnici, oni koji imaju neki sistem igre, lagano koriste.

Statistika možda i jeste „kao bikini“, u nekim slučajevima, ali u radu aktuelnog selektora ona je i prilično jasna. Rezultati su očajni, igra ništa bolja, a novi ciklus slijedi ubrzo.

Da li je Hadžibegić i dalje taj čovjek koji će vratiti publiku na stadion, vjeru nacije u momke u crvenom, da li će Crna Gora opet sanjati borbu za nastup na nekom takmičenju, odlučiće Fudbalski savez Crne Gore.

Počelo je loše, pa pitanja kolega barem ne treba da iznenađuju aktuelnog selektora. Duel sa Bjelorusijom je prilika da Hadžibegić „kupi“ vrijeme na klupi „sokola“, a eventualni kiks možda bi značio i da novinari neće pitati Hadžibegića o ostavci, već će objašnjenje takve odluke davati neko drugi.

Mario Andrijašević
(mario.andrijasevic@cgsport.me)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *