Kranjčar o “sokolima”: Žalim zbog odluke Savićevića, moj ciklus je bio impozantno kvalitatan

gnk dinamo

Zlatko Kranjčar kazao je u razgovoru za Nova M televiziju da žali što kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. nije priveo kraju.

Popularni Cico je smijenjen uoči baraža sa Češkom, nakon što je odradio sjajan ciklus sa “sokolima”.

“Sigurno da žalim, ja sam u jednom razgovoru sa predsjednikom pričao o tome da je najbolje da završimo to pa onda normalno da se rastanemo. Poraz sa Bugarskom, poraz sa Velsom je vjerovatno uticao na te odluke. Predsjednik je tada mislio da je pravo vrijeme i da će uroditi još boljim efektom ali se drugačije odvijalo”, kazao je Kranjčar.

On je govorio i o fantastičnom izdanju naše reprezentacije na “Vembliju”, kada je meč završen 0:0.

“Ona spada u jednu od najboljih mojih vođenja utakmica, a mogu reći isto tako jednu od boljih ili najboljih u reprezentaciji Crne Gore, inače uopšte taj kvalifikacijski dio koji smo mi prošli do mog odlaska bio je impozantno kvalitatan i dobar rezultatski, tako da je taj period mog rada i odnosa sa igračima bio prema zahtjevima, taktičkim zahtjevima, atmosfera je bila dobra. Mislim da smo zajedno sve dobro odradili zato je došao taj uspjeh, odnosno baraž. U Londonu smo odigrali odličnu utakmicu, momci i svi koji su tada bili u kadru dali su sve od sebe da se takav rezultat ostvari”, dodao je Kranjčar, prenosi “CDM“.

U finišu meča, Crna Gora je mogla do još veće senzacije i pobjede, ali se šutu Milana Jovanovića ispriječila prečka.

“Moram reći da je u tom 87. minutu cijeli “Vembli” zastao u jednom uzdahu i kada su vidjeli da je lopta pogodila prečku i nije se odbila u gol svima je laknulo”.

Fantastična je u Cicovom mandatu bila atmosfera u i oko reprezentacije. Publika je punila stadion, iako su i tada povrede dovodile do problema u sastavljanju ekipe.

“Ja sam imao period od šest mjeseci i mogao sam izvršiti selekciju. Imali smo bazu standardnih i mogao sam dopuniti. Ja sam pratio ko je u kakvoj formi, bilo je nekih sa malom minutažom ali su svojim odnosom i talentom ipak pripadali toj grupi i kada su došli u reprezentaciju odisali su velikom motivacijom i bili su alternative, a od prvog momenta kada su nastupili doprinijeli su kvalitetu koji se nije vidno osjetio. Jeste se osjetilo kada Vučinić ili Jovetić ne igraju, ali su ti igrači dali sve od sebe da ih nadomjeste. Tu je bila ta povezanost, motivacija i odlična atmosfera, a to je vrlo bitno”.

Iskusni stručnjak kazao je da i danas prati dešavanja oko seniorske ekipe.

“Pratim, pogotovo kad je bila afera sa Tumbakovićem. To je poremetilo da se možda osvoji koji bod više, međutim šta je tu je. Treba to prebroditi i čekati na nove kvalifikacije. Iskoristiti taj period možda za neke inovacije i napraviti program da se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo uđe sa dobrim programom i ciljem. Tako vjerovatno gledaju i u Savezu”, zaključio je Zlatko Kranjčar.

foto: GNK Dinamo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *