Budućnost gostuje Igokei, Mijović: Zreliji smo i kompaktniji, Igokea nepoznanica, ali možemo do pobjede

aba

Košarkaši Budućnost Volija u sedmom kolu regionalne ABA lige gostuju Igokei, ekipi koja nakon šest kola ima samo jednu pobjedu.

“Plavo-bijeli” u Laktaše stižu nakon prve pobjede u Evrokupu, te su veliki favoriti na nezgodnom terenu.

“Meč iza nas i teško gostovanje na kojem smo uspjeli da ubilježimo i prvu pobjedu u Evrokupu, koju smo po svemu prikazanom zaslužili i mnogo ranije. Iz tog meča idemo u meč koji je po meni mnogo važniji u ovom trenutku a to je meč protiv Igokee u Laktašima. Nalazimo se u jednom momentu gdje smo kao ekipa kompaktniji, zreliji i to se odrazilo i na neke bolje partije u prethodnom periodu”, kazao je uoči meča trener Budućnosti Petar Mijović.

Pred duel sa ekipom iz Podgorice, Igokea je svoj roster pojačala sa Đorđem Gagićem, a tu je i bivši NBA igrač Dorell Wright.

“Igokea je ekipa koja zaslužuje sav respekt i ekipa koja je značajno bolja nego što to pokazuje njihov rejting na tabeli. U ovoj nedelji su doveli 2 izuzetno značajna igrača, Wright koji je proveo određeni period u ABA Ligi i bio jedan od najdominantnijih stranaca koji su u nju ikad dolazili i Gagić, igrač sa toliko iskustva u ABA Ligi. Ta dva dolaska nam predstavljaju određeni problem jer se Igokea nije pojavljivala u tom sastavu tako da će biti dosta stvari na koje ćemo morati da se adaptiramo tokom same utakmice. S druge strane, ako oscilacije smanjimo na najmanju moguću mjeru, prevashodno u fazi odbrane pokažemo dovoljan nivo agresivnosti i fokusa mislim da možemo doći u situaciju da se iz Laktaša vratimo sa pobjedom”, zaključio je Mijović.

Duel u Laktašima na programu je u subotu od 17 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *