Tatjana Brnović: Borbenošću i zajedništvom kao u prvom meču do pobjede

zrkb

Odsustvo dvije važne igračice u rotaciji, Budućnost će pokušati da nadomjesti većom borbenošću i zajedništvom, kazala je pivot Tatjana Brnović uoči duela protiv Ramnnicu Valcee koji se igra u petak, a u kojem će naše šampionke biti oslabljene neigranjem kapitena Milene Raičević i golmanke Marine Rajčić.

“Plave” će biti na velikom ispitu na jednom od najtežih gostovanja u Evropi i to protiv tima koji ima veliki motiv da se revanšira za poraz u prvom međusobnom duelu prije dvije sedmice u Podgorici – 23:19.

Brnović je kazala da očekuje odličnu atmosferu u dvorani “Trajan” koja će biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

“Biće nam teško, ne samo zbog pritiska sa tribina, već i zbog kvaliteta protivnika. Idemo spremne, ali i oslabljene jer će nam nedostajati Milena Raičević i Marina Rajčić. To je veliki hendikep za nas, ali ćemo pokušati da nadomjestiomo njihov izostanak većom borbenošći i zajedništvom”, kazala je Brnović na brifingu uoči puta za Rumuniju.

U prvom međusobnom duelu, odlična igra u odbrani donijela je pobjedu protiv šampiona Rumunije.

“I u vreloj atmosferi koja se očekuje u Vlčei, taj segment igre će biti ključan, jer je potrebno spriječiti kontre i lake golove rivala”, smatra Brnović, uz napomenu da je potrebno svesti na minimum i tehničke greške u napadu.

“Tako ćemo dati sebi više vremena za vraćanje u odbranu. Sve zavisi od nas. One igraju brzo, prate jedna drugu, nadovezuju se, bez puno stajanja. Moramo, kao u prvom meču, odigrati maksimalno u odbrani, sve smo bile zajedno, jedna uz drugu, pokretljive u odbrani. Jedino tako možemo izbjeći poraz u tom meču”, kazala je Brnović.

Duel u Vlčei počeće u 17 sati i 30 minuta.

foto: ŽRK Budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *