Mornar kreće i sa Ligom šampiona: U Rigu po pobjedu

kkmornar

Poslije tri godine Mornar se vraća u Ligu šampiona, pod okriljem FIBA. U jesen 2016. Barani su, u debitantskom nastupu u Evropi (ne računajuči Balkansku ligu), u grupnoj fazi, zabilježili tri pobjede iz 14 utakmica i ispali iz daljeg takmičenja.

Sada je situacija znatno drugačija. Mornar je iskusan abaligaš, sa trogodišnjim stažom u evropskim takmičenjima, ima ekipu jaču nego ikad, pa nije čudo što trener Mihailo Pavićević najavljuje juriš na titulu u sva četiri takmičenj.

“Mi napadamo svaki trofej ove godine. Ne smijemo da preskačemo Fibinu Ligu šampiona, a da mislimo na ABA ligu. Pred utakmicu ABA lige sa Igokeom, nijednom nijesam pogledao ekipu Rige, jer moj princip je da idem utakmicu po utakmicu. U ovom momentu razmišljamo samo o Rigi, pa ćemo onda o derbiju s Partizanom. Na stranu što smo imali veoma malo vremena za pripremu meča u Rigi. Moji saradnici su uradili skauting i jasno je da nas očekuje teška utakmica. Poštujemo svakog protivnika, ali vjerujemo u sebe, jer samo napravili ekipu od iskusnih, provjerenih igrača. Ulazimo u ubitačan ritam. Letonija je zemlja košarke. Oni gaje stil sa dosta trčanja i sa dosta šuteva za tri poena. Ukoliko im se dozvoli da se razmahnu, mogu da iznenade bilo koga. I mi imamo adute, gledaćemo da iskoristimo svaku priliku na strani, ako nam se ukaže, da dođemo do bodova. Smatram da će to biti lijepa utakmica za gledanje, jer obje ekipe, da tako kažem, gaje jednu vrstu napadačke košarke”, ističe Pavićević.

Radoje Vujošević je imao dobru rolu protiv Igokee.

“Poslije dana odmora idemo na put u Rigu, osokoljeni dobrim startom u ABA ligi. Znamo da nas očekuje nezgodan rival, ali mi smo puni samopouzdanje i vjerujem u još jedno dobro izdanje svog tima”, kaže Vujošević.

Trener Pavićević i dalje ne može da računa na Vranješa.

Sjutrašnja (utorak) utakmica između VEF Riga i Mornara počinje u 18 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *