Budućnost Bemax u Sloveniji: Celje favorit, ali nema predaje

buducnost

Košarkašice Budućnost Bemaxa nakon 13 sati puta doputovale su Laško, gdje sjutra (18h) gostuju Celju na startu nove sezone WABA lige.

Podgoričanke su u odnosu na prethodnu godinu znatno podmladile tim, pa šampion Slovenije koji se pojačao nosi ulogu favorita.

“Celje je favorit. Početak je sezone, uvijek su nezgodne prve utakmice, jer ima još dosta nepoznanica. Ali,imamo informacija o Celju, znamo da se dobro pojačalo, da su došle kvalitetne Amerikanke i da će nam biti mnogo teško. Mi imamo mladu ekipu, željnu dokazivanja. Naša želja je da odigramo borbeno, da damo maksimum,a vidjećemo za šta će to biti dovoljno”, kazao je Vladan Radović, trener Budućnost Bemaxa.

U timu Budućnost Bemaxa neće biti Violete Lazarević i Anastasije Drobnjak, a pitanje je koliko će moći da pomognu Nikolina Babić i Patricia Bura, koje su prethodnih dana bile van trenažnog procesa.

“Celje je godinama u vrhu. Radi se o ekipi koja je prepoznatljiva po uspjehu. Ovog ljeta dodatno su se pojačali, napravili zaista kvalitetnu ekipu. Jasno je da nas čeka težak posao, ali nema predaje. Nastojaćemo da prije svega ispoštujemo dogovor, da odradimo što bolji posao u odbrani, da ne dozvolimo rivalu da dolazi do lakih poena”, rekla je Nikolina Džebo, krilni centar Budućnost Bemaxa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *