Veselin Vujović se vratio u Zagreb: Ovdje niko neće biti favorit

rk zagreb

foto: RK Zagreb

Poslije tri godine, Veselin Vujović ponovo je u Zagrebu. Jedan od najboljih rukometaša u istoriji sporta potpisao je trogodišnji ugovor sa članom SEHA lige i EHF Lige šampiona.

“Okupljanje u velikom broju pokazuje da je interes za klub velik. Mogu reći da je Zagreb jedan od rijetkih klubova koji je moju odluku da nemam klub do nove godine, odnosno Evropskog prvenstva mogao promijeniti”, kazao je legendarni Vuja u utorak na predstavljanju u Zagrebu.

On je dodao da je odbijao ponude koje su stizale, ali da onu iz “svog” Zagreba nije mogao.

“Odbio sam neke ponude koje sam dobio iz Egipta, Poljske i Rumunije, a kada mi se Zagreb, kojeg smatram svojim klubom, javio sa prijedlogom lako smo se dogovorili. Znam da situacija nije laka, ali smatram da se ruka pružena u teškim trenucima pamti puno više nego ona u boljim momentima. Ne smatram da je situacija katastrofalna, već da imamo realne šanse da prođemo dalje. Protivnici su ogromnog renomea, ali Zagreb je ekipa ogromnog potencijala i mi ćemo nastupati sa one pozicije sile gdje niko ko dođe u Arenu neće biti smatran favoritom, kako god da se zvao. To je moja logika i to ću pokušati prenijeti igračima. Čast mi je i zadovoljstvo da sam ponovno trener Zagreba”, zaključio je Vujović.

Uspjeh u prošlom mandatu

U periodu od 2014. do 2016. godine Vujović je vodio Zagreb do dva četvrtfinala Lige šampiona, a u Zagrebu su padale i najveće evropske ekipe, poput Barcelone i Rhein – Neckar Löwena.

Zagrebašima nije dobro krenulo u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Upisali su dva poraza protiv PSG-a i Aalborga, a u SEHA ligi su izgubili od Veszprema. Jedinu pobjedu ove sezone Zagreb ima protiv Metaloplastike.

Sljedeću utakmicu u Ligi šampiona Zagreb igra protiv velike Barcelone u Zadru 28. septembra , a to će biti prva utakmica Vujovića nakon povratka.

foto: RK Zagreb

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *